Kukli FBK „Kaunas“ pergalė prieš „Šiaulius“

Lietuvos futbolo A lygos pirmenybėse FBK „Kaunas" į savo sąskaitą įsirašė dar tris taškus. Sekmadienį „Kauno" futbolininkai savo aikštėje 1:0 privertė pasiduoti „Šiaulių" komandą. Sakoma, kad nugalėtojai neteisiami. Vis dėlto norėtųsi, kad Lietuvos čempionai demonstruotų gražesnį žaidimą nei per mačą su viena iš silpniausių A lygos ekipų.

„Kaunas" rungtynes pradėjo neįprastos sudėties. Dėl traumos kauniškiams dar negalėjo padėti gynėjas Nerijus Radžius, ant atsarginių suolelio sėdėjo Linas Pilibaitis, Mindaugas Grigalevičius, Rafaelis Ledesma, Irmantas Zelmikas. Užtat starto sudėtyje pasirodė Vygantas Zubavičius, Nerijus Valskis, Tomas Miklinevičius. Pirmą kartą šį sezoną „Kaunui" atstovavo iš Edinburgo „Hearts" grįžęs saugas Kęstutis Ivaškevičius. Debiutą jis vainikavo pergalingu įvarčiu.

Per pusę kėlinio šimtaprocentinių progų įvarčiui pasiekti nesukūrė nė viena komanda. 25 min. po „Kauno" gynėjo Mindaugo Bagužio pavojingo smūgio galva svečiai nukreipė kamuolį į kampinį. Tačiau po kampinio šiauliečiams apsiginti jau nepavyko. M.Bagužis vėl smūgiavo galva, o kamuolį į vartus nukreipė K.Ivaškevičius.

Kėlinio pabaigoje galėjo pasižymėti į baudos aikštelę įsiveržęs Tomas Miklinevičius, bet jo spirtas kamuolys praskriejo šalia „Šiaulių" komandos virpsto.

Per pertrauką „Kauno" strategas Jose Couceiro pakeitė du futbolininkus. Vietoje T.Miklinevičiaus aikštėje pasirodė Rafaelis Ledesma, o Vytautą Lukšą pakeitė Mohamedas Arouri. „Šiaulių" ekipoje aikštę paliko Mindaugas Lukoševičius, jį pakeitė ukrainietis Viktoras Raskovas. Pastarajam puolėjui šį sezoną A lygoje dar nepavyko įmušti nė vieno įvarčio.

Antrojo kėlinio pradžioje V.Raskovas galėjo nutraukti savo įvarčių sausrą. Po staigios šiauliečių atakos legionierius iš Ukrainos, užuot smūgiavęs į vartus, nutarė perduoti kamuolį komandos draugui. Tuo svečių ataka ir baigėsi...

53 min. laisvas paliktas V.Raskovas iš 13 metrų spyrė kamuolį virš vartų. Po kelių minučių neseniai aikštėje pasirodęs Linas Pilibaitis išsiveržė vienas prieš „Šiaulių" vartininką Liudviką Valių, bet kamuolį spyrė tiesiai į jį. 58 min. iš labai geros padėties į vartus nepataikė mūsų puolėjas Artūras Rimkevičius.

68 min. iš toli pavojingai smūgiavo M.Arouri, tačiau L.Valius nukreipė kamuolį į kampinį.

74 min. įsiminė A.Rimkevičiaus smūgis.

80 min. svečiai turėjo puikią progą išlyginti rezultatą. Į tuščius „Kauno" vartus skriejantį kamuolį mūsų gynėjas Tomas Kančelskis nukreipė į skersinį. Mačo pabaigoje šiauliečiai užspaudė aikštės šeimininkus, ypač įsiminė V.Raskovo smūgis. Savo meistriškumą teko pademonstruoti kauniečių vartininkui Estebanui Dreeriui - jis išmušė kamuolį už vartų.

„Kaunas" A lygos čempionate iškovojo trečiąją pergalę paeiliui, o „Šiauliai" nė taško nepelno jau keturis turus.

Kaunas" žaidė tokios sudėties: Estebanas Dreeris, Nukri Mančchava, Tomas Kančelskis, Mindaugas Bagužis, Pascalis Mendy, Tomas Miklinevičius (46 min. Rafaelis Ledesma), Vygantas Zubavičius, Vytautas Lukša (46 min. Mohamedas Arouri), Kęstutis Ivaškevičius, Nerijus Valskis (56 min. L.Pilibaitis), Artūras Rimkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių