KTU įveikė LŽŪU ekipą

Antrąją pergalę čempionate iškovojo Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipa, kuri svečiuose permainingose rungtynėse 87:81 (36:16, 12:29, 22:12, 17:24) įveikė Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) krepšininkus.

Svečiai rungtynes pradėjo įspūdinga tolimų metimų serija ir sužaidus vos tris minutes LŽŪU ekipos treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes jo komanda jau turėjo šešiolikos taškų deficitą - 1:17. Nors po pasitarimo aikštelės šeimininkų puolimas šiek tiek atsigavo, KTU ekipa ir toliau siuntė vieną kamuolį po kito į varžovų krepšį ir po pirmojo kėlinio jau triuškino varžovus - 36:16.

Antrajame ketvirtyje viskas apsivertė aukštyn kojom. Modesto Šidlausko vedini LŽŪU krepšininkai spurtavo 15:6 ir kėlinio viduryje deficitą sumažino iki devynių taškų - 31:42. Negana to, penkis taškus iš eilės pelnė aikštės šeimininkų ekipos puolėjas Aretas Strelčiūnas ir likus žaisti pusė minutės iki didžiosios pertraukos iš milžiniško technologų pranašumo teliko trys taškai - 46:43. Per likusį laiką komandos pasikeitė tiksliomis atakomis ir įpusėjus mačui svečiai išlaikė trapią trijų taškų persvarą - 48:45.

Po didžiosios pertraukos aikštėje ir vėl dominavo KTU ekipa. Sužaidus tris minutes technologai turėjo devynių (58:49), o ketvirčio viduryje - jau vienuolikos taškų persvarą (64:53). Skubėdami gelbėti padėti, LŽŪU krepšininkai prarado kelis kamuolius ir tuo pasinaudojusi KTU komanda po trisdešimties minučių kovos vėl turėjo gana saugią - trylikos taškų - persvarą - 70:57.

Ketvirtajame kėlinyje svečiai atsipalaidavo ir vos nebuvo nubausti. Nors sužaidus keturias minutes KTU dar turėjo devyniolikos taškų pranašumą (76:57) ir atrodė, kad rungtynių baigtis jau nekelia abejonių, LŽŪU ekipa kilo į lemiamą spurtą ir skirtumas ėmė sparčiai tirpti. Likus 43 sekundėms iki susitikimo pabaigos KTU persvara jau tesiekė vos šešis taškus - 83:77. Visgi be keturių pagrindinės sudėties žaidėjų rungtyniavusiai LŽŪU ekipai pristigo laiko ir jėgų bei buvo patirtas pralaimėjimas rezultatu 81:87.


Šiame straipsnyje: Studentų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių