Krauju aplaistyta VGTU pergalė

Vilniuje susigrūmė dabartinis lygos lyderis, pirmojoje vietoje žengiantis Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir pastarųjų trejų metų čempionas Vytauto Didžiojo universitetas (VDU). Šeimininkai nugalėjo rezultatu 74:61 (23:10, 14:25, 17:18, 20:8) ir pateikė dar vieną sensaciją.

Kietoje kovoje rungtynių pradžioje geriau sekėsi šeimininkams, kurie netruko įgyti dviženklį pranašumą. Antrajame kėlinyje VGTU persvara pasiekė 20 taškų ribą ir lygos čempionų titulą ginantis VDU suaktyvino gynybą. Ji tapo tokia kieta, kad besigindamas nuo varžovo A.Juškevičius sulaukė smūgio į antakį ir buvo išvežtas į ligoninę. Nepaisant netekties, kauniečiai ėmė mažinti atsilikimą ir prieš didžiąją pertrauką teturėjo 2 taškų deficitą.

Antrojoje rungtynių pusėje pasikartojo pirmųjų dviejų kėlinių scenarijus. Šeimininkai truktelėjo į priekį, tačiau varžovai greit bėglius prisivijo. Ketvirtojo kėlinio pradžioje rezultatas tapo lygus, tačiau svečiai jo nesugebėjo persverti. Rungtynių pabaigą geriau sužaidė šeimininkai, kurie susikrovė saugų pranašumą ir iškovojo jau septintąją pergalę lygoje likdami vienvaldžiais lyderiais.

„Kietos rungtynėse sulaukėme nuostolių. Antakis prakirstas A.Juškevičiui, koją išsisuko Š.Zablockis. Mes nesitikėjom muštynių aikštelėje ir nuo pat pradžių atsilikom. Vėliau pavijom varžovą, tačiau rungtynių pabaigą geriau sužaidė varžovai" - apie grumtynes aikštelėje pasakojo VDU vyr. treneris A.Juknevičius.

„Jokių grumtynių nebuvo. Kaip tik jie antrajame ketvirtyje suaktyvino gynybą ir dėl to arti varžovo buvęs A.Juškevičius sulaukė netyčinio kontakto. Mūsų ekipoje žvaigždžių nėra, tai vis dar ir žaidžiam tikrą komandinį žaidimą, kuris kol kas sekasi" - varžovų ekipos treneriui oponavo VGTU komandos strategas G.Šerkšnas.


Šiame straipsnyje: Studentų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių