Korupcija futbole klesti ir Ispanijoje? (komentaras)

La Korunjos „Deportivo“ klubo prezidentas Augusto Césaras Lendoiro paneigė jo ekipai mestus kaltinimus dėl papirktų rungtynių, tačiau pripažino, kad Ispanijos „La Liga“ čempionate nemažai rungtynių sezono pabaigoje būna nupirktos.

Anksčiau šią savaitę Ispanijos Futbolo Lygos (LFP) prezidentas Javieras Tebasas pareiškė galintis įrodyti, kad balandžio 13 dieną vykusi „Levante“ ir „Deportivo“ dvikova, kurią pastarieji išvykoje laimėjo rezultatu 4-0, buvo papirkta.

J.Tebasas teigė: „Nesigilinsiu į detales, tačiau galiu įrodyti, kad „Levante“ ir „Deportivo“ rungtynės buvo papirktos, nes turiu realių to įrodymų. Gaila, kad taip vyksta, nes tam tikri žmones, užsiimantys lažybomis, iš to pelnosi“

Visgi, „Deportivo“ prezidentas tokius kaltinimus paneigė, tačiau patvirtino, kad Ispanijoje sezono pabaigoje tikrai būna papirktų rungtynių: „Dauguma rungtynių Ispanijoje sezono pabaigoje būna nupirktos, vienaip ar kitaip, nes pasipila absoliučiai netikėti rezultatai“.

„Mačų papirkinėjimas dažnai pakoreguoja komandų išsidėstymą turnyrinės lentelės dugne ir klubai iškrenta į žemesnę lygą visai ne dėl savo kaltės. „Deportivo“ klubas šiuose žaidimuose niekada nedalyvavo, galiu duoti nukirsti ranką“, - pridūrė A.Lendoiro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių