K. Navickas po pergalės Europos čempionato starte: geras jausmas – laimėti!

Pajėgiausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navikas pergalingai startavo Europos čempionate Danijoje. 33 metų kaunietis Senojo žemyno pirmenybių antrajame rate atsilikinėjo, bet 2:1 palaužė geriausią Belgijos žaidėją Maximą Moreelsą.

K.Navickas Danijoje iškart pateko į antrąjį ratą, o jo priešininkas iš Belgijos dar turėjo įveikti sportininko iš Liuksemburgo barjerą. Vakarykštis jų susidūrimas baigėsi lengva belgo pergale, 21:9, 21:7. Tad antrajame rate belgas žaidė jau pajutęs varžybų ritmą, bet K.Navicko pusėje buvo sutaupytų jėgų persvara. Kaip paaiškėjo vėliau, sutaupytos fizinės jėgos labai pravertė. Pirmąjį setą kaunietis pralaimėjo 14:21. Antrajame po atkaklios kovos paėmė viršų 21:17. Trečiasis jau virto tikru jo triumfu 21:10.

„Sunki ir ilga kova, bet pirma pergalė Europos čempionate! Po lėto starto po truputį atradau savo žaidimą ir džiaugiuosi pergale. Labai geras jausmas laimėti! Jaučiu jūsų palaikymą Lietuvoje! Ačiū!

Ryt - nauja kova“, - teigė pirmoji šalies badmintono raketė.

K.Navicko sėkmė praskaidrino lietuvių delegacijos nuotaikas po ne itin geros pirmosios dienos.

Pirmoji į aikštelę žengusi Akvilė Stapušaitytė negalėjo skųstis nepalankiais burtais. Nežinia, ar prieš turnyrą atsinaujinusi sena kojos, ar kitos priežastys tauragiškei sutrukdė pasiekti pergalę. Pirmajame sete lietuvė, gyvenanti ir sportuojanti Olandijoje, dar rodė nagus, bet nusileido 19:21. Antrajame vengrė jau akivaizdžiai dominavo 21:13.

Mišraus dvejeto pora Povilas Bartušis ir Vytautė Fomkinaitė jau negalėjo pasigirti sėkme burtuose. Jai teko perspektyvus duetas iš Prancūzijos Bastianas Kersaudy ir Lea Palermo. Prancūzai pasauliniame reitinge jie užima 50-ą poziciją, o lietuviai pernai aukščiausiame savo taške siekė tik 151-ąją poziciją. Nenuostabu, kad pergalę 21:11, 21:14 šventė prancūzai, laikomi realiais pretendentais į pirmenybių medalius.

Rytoj į aikštę žengs merginų dvejetas – V.Fomkinaitė ir Gerda Voitechovskaja. Jos kibs į atlapus pajėgiams duetui iš Vokietijos - Isabel Herttrich ir Carla Nelte. Vokietės pagal reitingo taškus Europoje yra devintis, o pasaulyje užima 39-ąją vietą.


Šiame straipsnyje: badmintonasKęstutis Navickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių