Klaipėdos „Dragūnas“ sėkmingai pradėjo finalo seriją

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygoje keturios ekipos pradėjo kovas dėl medalių.

Pirmose serijos iki trijų pergalių rungtynėse dėl aukso Klaipėdos „Dragūnas“ 21:20 (12:10) įveikė Alytaus „Almeida-Stronglasas“ ekipą.

Po 5 įvarčius uostamiestyje vykusiame susitikime nugalėtojams pelnė Igoris Kopišinskis ir Gabrielius Virbauskas, 4 – Lukas Simėnas.

Alytaus ekipoje 5 taiklius metimus atliko Žygimantas Micevičius, 4 – Lukas Lastauskas.

„Klampios rungtynės, kuriose Alytaus ekipa primetė savo žaidimo stilių. Pabaigoje buvo intriga, kurios mes nenorėjome, tačiau nieko nepakeisi. Pripažinsiu, jog mums buvo sunku tvarkytis su alytiškių žaidėju Tadu Stankevičiumi, kurio mūsų gynyba nesustabdė. Tikrai sunkios rungtynės, dar sunkesnės laukia Alytuje“, – po pirmųjų pergalingų finalo rungtynių sakė „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Kitose rungtynėse seriją iki dviejų pergalių dėl bronzos medalių sėkmingiau pradėjo Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai. Jie namuose 32:25 (19:12) gana lengvai susitvarkė su Vilniaus HC „Vilniaus“ ekipa, nesugebėjusia pirmose serijos rungtynėse rimčiau pasipriešinti kauniečiams.

Nugalėtojus į pergalę vedė Vaidas Drevinskas, kurio sąskaitoje 8 įvarčiai. 6 įvarčiais prie pergalės prisidėjo Deivydas Virbauskas ir Mindaugas Urbonas.

Vilniečių gretose išsiskyrė po 4 įvarčius pelnę Mindaugas Agurkis ir Karolis Antonovičius.

Po pergalingai pradėtos serijos kauniečių treneris Albertas Mazeliauskas džiaugėsi, jog komanda aikštėje atliko tai, kas ir buvo nurodyta.

„Šiandien žaidėjai aikštėje darė tai, ką jie moka. Gal ir ne viską atliko gerai, tačiau rezultatas teigimas, todėl visko atlikti gerai net ir nereikėjo. Varžovai šiandien žaidė pakankamai gerai, tad į Vilnių važiuosime maksimaliai susikaupę ir stengsimės žaisti taip, kaip mes ir mokam“, – mintimis dalijosi Kauno „Granito“ vyr. treneris Albertas Mazeliauskas.

Antrosios ekipų rungtynės dėl medalių vyks šeštadienį. Alytuje 14 val. „Almeida-Stronglasas“ susitiks su Klaipėdos „Dragūnu“, o 15 val. sostinėje HC „Vilnius“ priims Kauno „Granito-Gajos-Kario“ klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių