Klaipėdoje startuoja kariškių imtynių čempionatas

  • Teksto dydis:

Šiandien Klaipėdoje startuoja 32-asis pasaulio kariškių imtynių čempionatas. Varžybose dėl apdovanojimų grumsis atletai iš 22 valstybių. Į uostamiestį atvyko pirmo ryškumo imtynių žvaigždės, tarp kurių nemažai olimpinių žaidynių, pasaulio bei Europos čempionatų nugalėtojų ir prizininkų.

„Tai pirmas tokio masto imtynių renginys Klaipėdoje. Žiūrovai turės galimybę gyvai stebėti imtynių žvaigždžių, tokių kaip olimpiniai prizininkai ukrainietis Žanas Beleniukas, estas Heiko Nabis ir lenkė Agnieszka Wieszczek-Kordus, kovas. Gausios imtynininkų delegacijos atvyko iš Azerbaidžano, Kinijos, Mongolijos, Rusijos, JAV ir Irano. Jie ir kitos šalys į tokias varžybas prastų sportininkų neveža, todėl bus įdomu stebėti mūsiškių kovas senas imtynių tradicijas turinių valstybių atstovais“, – apie būsimą čempionatą kalbėjo Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas.

Be federacijos vadovo paminėtų atletų Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto sporto salėje jėgas išmėgins pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojai ir prizininkai Muradas Memedovas, Orchanas Nurijevas bei Hasanas Alijevas iš Azerbaidžano, baltarusės Anastasija Hučiok ir Katerina Hančar-Januškevič, 19-tė žvaigždė iš Prancūzijos Koumba Larročue, lenkė Iwona Matkowska, rusai Adamas Kurakas, Nikita Melnikovas ir Jevgenijus Salejevas, Oleksandras Černeckis iš Ukrainos.

Lietuvos spalvas gins laisvūnai Šarūnas Jurčys, Martynas Damidavičius, Edgaras Voitechovskis ir Mindaugas Rumbutis, moterų imtynių atstovės Giedrė Blekaitytė, Danutė Domikaitytė ir Greta Čeponytė bei „klasikai“ Justas Petravičius, Ričardas Ivanovas, Kristupas Šleiva, Paulius Galkinas, Valdemaras Venckaitis, Julius Matuzevičius, Vilius Laurinaitis bei Mantas Knystautas.

Čempionate varžysis 241 atletas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių