Keturiems rusų biatlonininkams pareikšti nauji kaltinimai dopingo vartojimu

  • Teksto dydis:

Keturiems Rusijos biatlonininkams ketvirtadienį buvo pareikšti kaltinimai dėl dopingo vartojimo.

Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) sportininkų pavardžių nenurodė, tačiau informavo Rusijos biatlono sąjungą (CBR), kuri turi „per 14 dienų atsakyti į šį pranešimą“.

Rusijos sportininkų dopingo skandalas sukrėtė visą biatlono pasaulį balandį, kai Austrijos policija atliko reidą Tarptautinės biatlono sąjungos būstinėje, o organizacijos prezidentas Andersas Bessebergas (Andersas Besebergas) pranešė apie savo atsistatydinimą.

Pasak Rusijos biatlono sąjungos, sportininkų ketvertas yra susijęs su ankstesniu Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) tyrimu dėl valstybinės dopingo programos Rusijoje.

Nei Rusijos, nei Tarptautinė biatlono sąjunga sportininkų pavardžių nepaskelbė ir daugiau informacijos apie jų įvykdytus pažeidimus nepateikė.

Tačiau, remiantis Rusijos biatlono sąjunga, trys iš šių sportininkų savo karjerą jau baigė, o ketvirtas dabar nepriklauso nacionalinei rinktinei.

„CBR planuoja pradėti tyrimą dėl šių sportininkų ir jų asmeninių trenerių. Šio tyrimo rezultatai bus atskleisti vėliau“, – nurodė federacija.

Remiantis pranešimu, CBR turi teisę paskelbti sportininkų pavardes praėjus 14 dienų po IBU pranešimo gavimo, tačiau Rusijos žiniasklaida praneša, kad tarp dopingo vartojimu įtariamų sportininkų yra Svetlana Slepcova, buvęs jaunių pasaulio čempionas Aleksandras Černiševas ir 2010 metų olimpinių žaidynių masinio starto lenktynių čempionas Jevgenijus Ustiugovas.

„Nieko apie tai nežinau. Kodėl šie įtarimai iškilo dabar, praėjus ketveriems metams po to, kai baigiau savo karjerą“, – sakė J.Ustiugovas interneto svetainei Championat.com.

„(Dopingo tyrimų) mėginius jie saugo aštuonerius metus, gali juos atidaryti bet kada“, – pridūrė jis.

Prokurorai įtaria, kad ankstesniais metais Rusijos sportininkų dopingo vartojimo atvejai buvo „užglaistyti“ 300 tūkst. JAV dolerių (256,6 tūkst. eurų) kyšiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių