Kelionę aplink pasaulį baigs Švedijoje

Lietuvos buriuotojas Rokas Milevičius su bendražygiais iš olandų jachtos "Brunel" įgulos pradėjo paskutinį regatos aplink pasaulį etapą.

Lietuvos buriuotojas Rokas Milevičius su bendražygiais iš olandų jachtos "Brunel" įgulos pradėjo paskutinį regatos aplink pasaulį etapą.

Pabaigtuvės – kitą savaitę

Lenktynių "Volvo Ocean Race" dalyviai iš Lorjano uosto Prancūzijoje išplaukė į Švedijos miestą Geteborgą, kurį pasiekti planuoja birželio 22–23 d.
Regata aplink pasaulį startavo pernai spalio 11-ąją Alikantėje (Ispanija).

Buriuotojai buvo užsukę į Keiptauną (Pietų Afrikos Respublika), Abu Dabį (Jungtiniai Arabų Emyratai, JAE), Saniją (Kinija), Oklandą (Naujoji Zelandija), Itažus (Brazilija), Niuportą (JAV), Lisaboną (Portugalija).

Kaunietis R.Milevičius – pirmasis lietuvis, dalyvaujantis šiose prestižinėse buriavimo profesionalų lenktynėse.

Stabtelės savo uoste

Regatos nugalėtojos titulą jau užsitikrino JAE komanda "Abu Dhabi".

Antrą ir ketvirtą vietas užimančias įgulas skiria vos keturi taškai: jų "Brunel" sąskaitoje – 27, kinų "Dongfeng" – 29, ispanų "Mapfre" – 31.

Paskutinis devintas "Volvo Ocean Race" etapas įdomus tuo, kad pakeliui į Geteborgą jachtos trumpam stabtelės Hagoje.

"Haga – mūsų komandos gimtasis miestas, namų uostas. Bus labai linksmos sutiktuvės, – sakė R.Milevičius. – Be to, svarbu atplaukti pirmiems, nes tai lems, kas anksčiau startuos į Geteborgą."

Pasveikino kapitoną

"Laukia smagus pasiplaukiojimas tarp begalės naftos platformų, vėjo jėgainių, bus stiprių srovių ir permainingo oro. Gerai, kad mes šią atkarpą jau esame įveikę bent du kartus, tad žinome, ko tikėtis", – teigė Lietuvos buriuotojas.

Vakar popiet "Brunel" jachta buvo paskutinio etapo lyderė – daugiau nei pusę jūrmylės lenkė jungtinę JAV ir Turkijos komandą "Alvimedica". Nuo "Brunel" atsilikusios daugiau nei jūrmyle plaukė "Mapfre" ir "Dongfeng".

"Naujos strategijos neparengėme, tiesiog norime pirmieji pasiekti namus", – pareiškė "Brunel" kapitonas Bouwe'as Bekkingas, vakar šventęs savo 52-ąjį gimtadienį.
Pasitikti Geteborge ir pasveikinti R.Milevičių planuoja buriuotojai iš Lietuvos, išsirengę į kelionę Švedijon keliomis jachtomis.

Tikslas: "Brunel" jachta pirmoji plaukia didžiojo finišo link.

Bagažas: R.Milevičiui regata aplink pasaulį – nepamirštami įspūdžiai ir neįkainojama patirtis.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių