Kauno „Žalgirio“ strategas J.Plaza jau paragavo ir cepelinų

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza vis labiau apsipranta Kaune. Apie tai jis pasidalijo mintimis su „Žalgirio radiju“.

- Treneri, kaip jums sekasi „Žalgiryje“? – „Žalgirio radijas“ paklausė J.Plazos.

- Dirbti su „Žalgiriu“ man - didelė garbė ir didelis iššūkis bei galimybės kaip treneriui. Visi aplinkiniai žmonės man padeda kuo greičiau čia apsiprasti, pažinti komandą, jaučiu labai didelį palaikymą.

- Esate iš Katalonijos. Ar buvo nesklandumų treniruojant amžiną Barselonos konkurentą Madrido „Real“?

- Iš tiesų, buvau pirmasis katalonas, treniravęs „Real“ komandą. Apie šią ekipą ir žaidėjus galiu pasakyti tik teigiamus atsiliepimus. Kai tapau „Real“ vyriausiuoju treneriu, sezonas susiklostė puikiai, iškovojome beveik visus titulus, kuriuos tik galėjome. Katalonijos ir Madrido tema dar galiu pasakyti, kad žinomas treneris iš sostinės Aito Garcia Renesesas daug metų dirbo Barselonoje, todėl ir atvirkščias variantas nebuvo neįmanomas.

- Rungtynių būna visokių – ir sėkmingų, ir nelabai. Kaip jūs motyvuojate savo komandą po nesėkmingų mačų?

- Visuomet sakau savo komandai, kad žaidėjai būtų ambicingi nepriklausomai nuo rungtynių baigties. Juk mus supa ir palaiko fantastiški gerbėjai, kurie tikisi geriausių rezultatų. Ir visai nesvarbu, iš kur mūsų varžovai – iš Eurolygos ar nacionalinio čempionato. Visada akcentuoju, kad žaidėjai aikštėje turi parodyti tai, ką geriausiai sugeba.

- Ar skiriasi teisėjavimas Lietuvoje ir Ispanijoje?

- Yra keli skirtumai tarp teisėjavimo Lietuvoje, Ispanijoje ar, tarkime, Eurolygoje. Nuo to, kur rungtyniaujame, priklauso ir kokį krepšinį – kietesnį ar švelnesnį – galime žaisti. Lietuvoje, mano nuomone, jėgos kontaktai nėra labai toleruojami, todėl turime į tai atsižvelgti per varžybas.

- Jau esate išleidęs pirmąją savo knygą ir rašote naują. Gal ją pamatysime ir Lietuvoje?

- Antroji knyga jau yra baigta, beliko tik sulaukti, kada ji bus išleista. O tai planuojama padaryti kitą pavasarį. Ir iš tiesų, galbūt pavyks ją pristatyti ir Lietuvoje. Tereikia surasti vertėją ir redaktorių (juokiasi – red. past.). Apskritai labai smagu, kad, nors ir nesu rašytojas, tačiau žmonėms įdomu tai, ką aš rašau. Nors prieš išleidžiant pirmąją knygą teko susidurti ir su redaktoriaus prieš nosį užtrenktomis durimis, bet galiausiai mano pirmoji knyga tapo bestseleriu.

- Kokių lietuviškų patiekalų jau ragavote? Kurie jų jums patiko labiausiai?

- Valgiau cepelinus, atrodė gana keistai. Iki šiol nebuvau matęs, kad į bulves būtų įdėta mėsos, bet man patiko. Taip pat ragavau lietuviškų desertų, bet pavadinimų dar neįsiminiau.

- Jūsų darbo grafikas įtemptas, bet gal jau pasižvalgėte po Kauną? Ar miestas jums patiko?

- Pasivaikščiojau po Kauno senamietį, taip pat lankiausi ir Druskininkuose. Tai, ką mačiau, man viskas patiko. Turiu mažai laisvo laiko, atvykau čia padėti komandai ir dirbu 24 valandas per parą. Noriu padaryti ir parodyti kažką ypatingo ir naujo. Galbūt kai kam gali atrodyti, kad taip stengiuosi tik iš pradžių, tačiau krepšinis – mano gyvenimas.

- Kaip jums lietuviškas oras?

- Kol kas viskas gerai, bet kuo dažniau manęs to klausia, tuo labiau bijau žiemos (juokiasi – red. past.). Iš tiesų keista, net visas komandos personalas mane gąsdino ir sakė, kad bus sunku išgyventi, minėjo, kad čia temperatūra žiemą pasiekia net 25 ar daugiau laipsnių šalčio, o tuo metu Ispanijoje temperatūra nukrenta iki 3 laipsnių šilumos.

„Žalgirio radijas“ girdimas kiekvieną darbo dieną 17.00-18.00 val. radijo TAU (102,9 FM) bangomis.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJoanas Plaza

NAUJAUSI KOMENTARAI

studentas

studentas portretas
su tokiu grajum, tuoj romkos ryksciu paragaus :)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių