Kauno „Žalgirio“ gretos jau galutinai surikiuotos

Kauno „Žalgirio“ klubas baigė komplektuoti komandą ir rugpjūčio 20-ąją jau planuoja pradėti pirmąją treniruočių stovyklą. Paskutiniai krepšininkai, papildę ekipą, – amerikietis įžaidėjas Oliveris Lafayette'as bei gynėjas Adas Juškevičius.

Turi lyderio savybių

27 metų 188 cm ūgio O.Lafayette'as praėjusį sezoną pradėjo Tomo Pačėso vadovaujamoje Gdynės „Asseco Prokom“ ekipoje ir buvo vienas komandos lyderių.

Per Eurolygos varžybas aikštėje įžaidėjas vidutiniškai praleido po 25 minutes, rinko po 10,7 taško, atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio ir atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Prieš „Top-16“ etapą amerikietį įsigijo Stambulo „Anadolu Efes“.

Hjustono universitete sociologijos diplomą įgijęs ir futbolą laisvalaikiu mėgstantis žaisti O.Lafayette'as jau studentų krepšinyje išsiskyrė puikiu aikštės matymu. Per visą šios aukštosios mokyklos krepšinio komandos istoriją už jį rezultatyvių perdavimų daugiau yra atlikęs tik legendinis NBA ir olimpinis čempionas Clyde'as Drexleris.

Amerikietis yra bandęs laimę NBA antrinės lygos (NBDL) Fortveino „Mad Ants“ komandoje. Vidutiniškai pelnęs po 17,1 taško ir atlikęs po 6,5 rezultatyvaus perdavimo, įžaidėjas atkreipė ir stipriausios pasaulio lygos klubų dėmesį. 2010-ųjų balandį O.Lafayette'as buvo sudaręs trumpalaikę sutartį su Bostono „Celtics“ klubu.

Iki atvykimo į Gdynę O.Lafayette'as dar atstovavo Belgrado „Partizan“ (Serbija) bei Ašdodo „Maccabi“ (Izraelis) klubams.

Grįžo po dvejų metų

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti 23-ejų A.Juškevičius į stipriausią Lietuvos klubą sugrįžta po dvejų metų pertraukos. Ankstesnė jo sutartis su klubu baigėsi šią vasarą ir „Žalgiris“ nusprendė ją pratęsti dar dvejiems metams.

Ateinantį sezoną Kauno komandos vadovai žaidėjo skolinti jau neketina ir jam yra numatę daug svarbesnį vaidmenį. Pats A.Juškevičius taip pat niekada neslėpė noro vėl sugrįžti į „Žalgirį“, kurio marškinėlius paskutinį kartą vilkėjo 2009–2010 m. sezoną.

Apie tai, kad šis krepšininkas vėl gali grįžti į „Žalgirį“, kalbėta jau nuo praėjusio sezono pabaigos. Tuometis treneris Aleksandras Trifunovičius ne kartą gyrė perspektyvų žaidėją, o susižavėjimo A.Juškevičiaus žaidimu neslėpė ir klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

Į pagrindinę klubo sudėtį krepšininkas galėjo patekti ir prieš praėjusį sezoną, tačiau treneriui iš Graikijos Iliui Zourui neįtiko.

Vasarą A.Juškevičiui šansą suteikė ir Lietuvos nacionalinės rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra. Jis įtraukė gynėją į rinktinės kandidatų sąrašą ir, nors į galutinį dvyliktuką jaunajam debiutantui prasibrauti nepavyko, po treniruočių stovyklos K.Kemzūra gyrė krepšininką už pastangas ir entuziazmą.

2008 m. Europos jaunimo (iki 20 metų) vicečempionas pastaruosius du sezonus (su trumpa pertrauka „Baltų klube – aut. past) atstovavo Prienų “Rūdupiui".

Trenerių štabas pasikeitė

Šį sezoną gerokai pasikeitęs bus ir „Žalgirio“ trenerių štabas. Naujasis komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza nusprendė pasilikti visus praėjusį sezoną klube dirbusius savo pirmtako A.Trifunovičiaus asistentus – Oliverį Kostičių, Saulių Štombergą ir už varžovų žaidimo analizę atsakingą Mindaugą Brazį.

Kitiems štabo nariams ateinantis sezonas bus bene svarbiausias jų karjeroje. Į Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubą išvykstantį Sigitą Kavaliauską pakeitė du perspektyvūs fizinio rengimo treneriai: praėjusį sezoną Kauno „Baltuose“ dirbęs Nerijus Navickas ir „Žalgirio“ jaunimo komandoje Aleksandro Kosausko mokyklą išėjęs Justinas Grainys.

Su jais darbuosis gydytojas Petras Mikučionis, pernai irgi rūpinęsis „Baltų“ krepšininkų sveikata. Jis pakeis beveik du dešimtmečius „Žalgirio“ klube šias pareigas ėjusį gydytoją Robertą Narkų.

2012–2013 m. „Žalgiris“

Mantas Kalnietis, Oliveris Lafayette'as, Marko Popovičius, Adas Juškevičius, Rimantas Kaukėnas, Vytenis Lipkevičius, Tremmelas Dardenas, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Tadas Klimavičius, Mario Delašas, Robertas Javtokas.

Komentaras

Vladimiras Romanovas

„Žalgirio“ klubo savininkas

Pastaruosius metus mūsų svajonė – lietuviškas „Žalgiris“. Tokią komandą stengėmės suburti šiam sezonui, bet nepavyko: Šarūnas Jasikevičius, žadėjęs žaisti Kaune, paskutiniu momentu buvo perviliotas į „Barcelona“ klubą.

Tačiau pavyko susitarti su broliais Lavrinovičiais, nors iki paskutinio momento nebuvau įsitikinęs, kad jie abu žais Kaune. Kol pasirašėme sutartį su Kšyštofu, jo agentai sukėlė tiek intrigų, kiek jų negirdėjau per 3 metus. Manau, kad abu broliai ir kitas komandos naujokas Rimantas Kaukėnas labai sustiprins „Žalgirį“, todėl šiemet esame patenkinti mūsų komandos komplektacija.

Turime ir kelis legionierius – Oliverį Lafayette'ą, Tremmellą Dardeną ir Marko Popovičių. Pastarasis gynėjas jau ne pirmą sezoną vilkės „Žalgirio“ marškinėlius, yra atsidavęs komandai, mylimas jos fanų, todėl Marko nelaikome legionieriumi, jis mums – savas.

Tikimės, kad daugiau naudos komandai duos ir jaunieji Adas Juškevičius, Vytenis Linkevičius, Mindaugas Kuzminskas bei Mario Delašas, kurie jau ne pirmi metai „Žalgiryje“.

Mūsų tikslas – kad komanda progresuotų. Galutines užduotis užsibrėšime po pasirengimo šiam sezonui.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

nnn

nnn portretas
kkkl

1-am

1-am portretas
ką norėjai pasakyti? Pats geriau sukomplektuotum? tai pirmyn, komplektuok ir nemekenk

O NAKUI KOMPLEKTUOTI

O NAKUI KOMPLEKTUOTI portretas
JEI NERA NEI KOMANDOS NEI NORO ZAISTI VETERANU ZALGIRI NEI TURETI TOKI SAVININKA, KURIS TIK PAGAL debilo kubiliaus muzika shoka. Kas nores zaisti pas toki komplektotoja, nebent Terseskites asilas - Ciupkovas? Surinkite google.lt - lrt romanovas ir isitikinsite patys. Paziurekite ir isitikinsite patys. Jurijus Subotinas. Jurijus Subotinas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių