Kauno tinklininkės pravirkdė Baltijos čempiones

Tinklinio klubo „Kaunas–ASU“ merginos po dviejų pergalių namų aikštelėje šį savaitgalį įsitvirtino Baltijos moterų tinklinio lygos lyderių pozicijoje, o pernykštėms lygos čempionėms dviejų rungtynių turas Lietuvoje baigėsi itin nesėkmingai.

Netekusiai vienos iš pagrindinių žaidėjų (iš klubo išvykusios legionierės ukrainietės Tatjanos Litvinovskajos), Kauno ekipai, norint išsaugoti lyderio poziciją, šeštadienį reikėjo pagaliau įveikti pernykštes pirmenybių nugalėtojas – Kohilos „E–service“ (Estija) tinklininkes.

Kaunietės pernai nustebino savo gerbėjus bei varžoves ir pasiekė finalą, kur pralaimėjo būtent Kohilos komandai. Šio sezono pirmoji pernykščių finalininkių dvikova Estijoje praeitų metų spalio 29 d. taip pat baigėsi esčių pergale rezultatu 3:1 (25:23, 25:18, 17:25, 25:20).

Lyderių dvikovą Aleksandro Stulginskio universiteto sporto salėje šeštadienį ryžtingiau pradėjo viešnios. Tačiau į pirmą pralaimėtą setą (21:25) kaunietės atsakė dviem laimėtais (25:19 ir 25:22) ir lygos čempionėms teko gelbėti situaciją išlyginant partijų rezultatą ketvirtojoje (seto rezultatas – 19:25).

Intriga iki pat galo

Lemiama penktoji partija vyko itin permainingai ir tik pačioje pabaigoje kaunietės atsiplėšė dviem taškais. Rezultatui esant 14:12, kai lietuvėms trūko vos vieno taško iki pergalės, estės skirtumą sumažino iki minimalaus ir galėjo pratęsti batalijas, tačiau apmaudžiai suklydo paduodamos kamuolį. Po akimirkos kaunietės džiūgavo lyg laimėjusios ne tik rungtynes, bet ir visą čempionatą, o „E–service“ komandos kapitonei Julijai Mõnnakmäei teko guosti jaunesnę komandos draugę Silvią Pertens, kuri po pralaimėjimo apsipylė ašaromis.

„Mūsų komanda prieš rungtynes neteko vienos iš svarbiausių žaidėjų – T. Litvinovskajos, o estės yra tiek pajėgios, kad dalyvauja Europos taurės varžybose. Nežiūrint to, mes jas įveikėme. Ko gero, šiek tiek sustiprinę komandą ir mes galėtume žaisti Europos turnyruose“, – po pergalingų rungtynių džiaugsmingai svarstė „Kauno–ASU“ klubo vadovas Vidas Makauskas.

Sekmadienį „Kauno–ASU“ tinklininkės nors ir pralaimėjo pirmąjį setą viešnioms iš Latvijos, tačiau vėliau nesunkiai susidorojo su Jelgavos LU tinklininkių pasipriešinimu ir laimėjo rungtynes 3:1 (17:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Alytuje – dzūkių pergalė

Baltijos lygos čempionėms sekmadienį iššūkį metė ir turnyro debiutantės Alytaus „Prekybos–Paramos“ tinklininkės.

Dvikova Alytuje taip pat klostėsi itin permainingai. Joje taip pat prireikė penktojo seto, kuriame nugalėtojoms nepakako pelnyti 15 taškų, o pusantros valandos trukusioje dvikovoje Dzūkijos tinklininkėms pavyko išplėšti sensacingą pergalę rezultatu 3:2 (10:25, 25:17, 14:25, 25:19, 20:18).

Po šių rungtynių „Kaunas–ASU“ įstvirtino pirmojoje vietoje (40 taškų, 14 pergalių, vienas pralaimėjimas). Kohilos „E–service“ tinklininkės dvylikos komandų turnyre lieka antros (36 taškai, 12 pergalių, trys pralaimėjimai).

Jonavos „Achema–KKSC“ šiuo metu užima šeštą turnyro lentelės poziciją (19 taškų, septynios pergalės, šeši pralaimėjimai). Sensaciją pateikusios Alytaus „Prekybos–Paramos“ tinklininkės pakilo į aštuntą vietą (17 taškų, šešios pergalės, aštuoni pralaimėjimai).

Reguliariajame Baltijos moterų lygos čempionate varžosi penkios komandos iš Estijos, keturios iš Latvijos ir trys iš Lietuvos. Šiam etapui pasibaigus, pavasarį aštuonios ekipos tęs kovas atkrentamosiose varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sodau ir sodybosjahno rajone
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių