Kauno sporto halėje – MMA kovos

  • Teksto dydis:

Gegužės 19 d. Kauno sporto halėje vyko „King of the Cage Baltic Tour 3“ turnyras. Vakaras neapsiėjo be intriguojančių kovų: lietuvio netikėtas nokautas, fotomodelio skausmingi kojų smūgiai ir kovą nulėmęs sprando laužimas.

Renginio metu narve susikovė daug garsių MMA sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Moldovos, Kanados, Ukrainos bei Islandijos. Iš dešimties surengtų kovų šešios buvo tarptautinės, o Lietuvos vardą apginti ir pasiekti pergalę prieš užsieniečius pavyko net keturiems lietuviams.

Pirmieji į narvą žengė Ovidijus Bartusevičius („Naglis Gym“) ir Edvinas Janusevičius („Pantera“). Svorio kategorijoje iki 61 kg pagal MMA taisykles kovoję lietuviai kovą užbaigė antrajame raunde. Smaugimo veiksmu nugalėjo E. Janusevičius.

Antrieji narve susirungė Žygimantas Linauskas („Dainralfas“) prieš Ghenadie Gitlaną („Adrenalin gym“, Moldova) Svorio kategorijoje iki 61 kg pagal MMA taisykles laimėjo moldovas.

Toliau narve varžėsi lietuviai: Paulius Leščinskas („Naglis Gym“) prieš Aistį Matjošaitį („One Blood“). Svorio kategorijoje iki 77 kg kovoję lietuviai rungėsi stipriai: aršesnis jau pirmajame raunde buvo Paulius, o publika vis garsiau stengėsi palaikyti Aistį. Tai buvo atsakomoji kauniečių kova ir šį kartą ją laimėjo P. Lesčinskas.

Deividas Kaklauskas („Dainralfas“) prieš Rytį Kveselį („Pantera”) kovojo neilgai. Kova neapsiėjo be kraujo. R. Kveselis D. Kaklauską įveikė pirmame raunde. Lietuviai kovojo pagal MMA taisykles, svorio kategorijoje iki 77 kg.

Kitoje kovoje scenarijus pasikartojo – kova taip pat baigėsi pirmajame raunde. Svorio kategorijoje iki 81 kg kovojo Marius Bagdonas („Pantera“) prieš Nerijų Senavaitį („Vėjas“). Paleidęs daug staigių smūgių jau kovos pradžioje nugalėjo Baltijos šalių MMA čempionas M. Bagdonas.

Šeštieji narve susirungė Herkus Lukošiūnas („One Blood“) ir Danas Zaharia („Garuda gym“, Moldova). Antroji vakaro tarptautinė kova ir turnyre debiutuojantis Baltijos šalių ir Europos K-1 čempionas H. Lukošiūnas nepamiršo paminėti, kad tai jo pirmoji kova pagal MMA taisykles. Bet veikiausiai ir ne paskutinė – rankos laužimu svečią iš Moldovos nugalėjo lietuvis. Sportininkai kovojo svorio kategorijoje iki 77 kg.

Vienintelė vakaro merginų kova itin suintrigavo publiką. Evelina Puidaitė („Dainralfas”) prieš Celine Anderson (organizacija KOTC, Kanada) kovojo svorio kategorijoje iki 60 kg. Kova tęsėsi visus tris raundus, tačiau kanadietės smūgių neišvengusiai E. Puidaitei teko patirti pirmąjį pralaimėjimą savo KOTC kovų istorijoje. Nors lietuvė dvejuose iš trijų raundų patyrė pralaimėjimą pagiežos priešininkei nejautė – nuskambėjus finaliniam gongui, sportininkės apsikabino ir pasibučiavo.

Viena įspūdingiausių vakaro kovų: Paulius Žitinevičius („Otso Gym“) prieš Birgirą Orną Tomassoną („Mjölnir“, Islandija) baigėsi labai netikėtai. Svorio kategorijoje iki 70 kg pagal MMA taisykles kovoję sportininkai buvo pasiruošę viskam. Pirmajam raundui įpusėjus lietuvis tiesiog įspūdingu nokautų patiesė varžovą iš Islandijos ant žemės, o šis liko gulėti be sąmonės.

Smarkiai įtraukiančios kovos atrodo vis nesibaigė – Vytautas Sadauskas („Dainralfas“) prieš Andrei Carausą (Ukraina) kovojo pagal MMA, svorio kategorijoje iki 72 kg. Lietuvis pergalę pasiekė net neįpusėjus pirmajam raundui – jam pavyko viską baigti skausmingu priešininko sprando laužimu.

Paskutiniai, bet ne prasčiausi, pagal MMA taisykles, svorio kategorijoje iki 60 kg kovojo Karolis Buslys („Dainralfas“) prieš Nigelą Crosswellą (organizacija KOTC, Kanada). Antrojo raundo neprireikė ir čia – dvikovoje lietuvis užlaužė Nigelą sprandą ir šis pasidavė. Tai svečią suerzino, o K. Buslys neslėpė savo džiaugsmo ir atliko suktuką ore.

Kovos narve vyksta pagal profesionalų taisykles 3×5 min., leistini visi koviniai veiksmai, smūgiai į galvą stovėsenoje ir gulint parteryje. Kovose susitinka imtynininkai, karatistai, boksininkai bei kitų kovos menų atstovai, todėl žiūrovai turi galimybę regėti intriguojančias ir įtemptas kovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių