Kauno plaukikai diktuoja madas

Lietuvos plaukimo atvirame čempionate Kaune dėl aukščiausių apdovanojimų kovėsi Lietuvos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos ir Ukrainos sportininkai. Bendroje medalių įskaitoje triumfavo šeimininkai – Kauno plaukimo mokykla, iškovojusi net 38 apdovanojimus.

Komplimentai ir treneriams

Komentuodamas šalies pirmenybių rezultatus Kauno plaukimo mokyklos (KPM) direktorius Šarūnas Mažutaitis džiaugėsi, kad KPM auklėtiniams pavyko iškovoti daugiausia medalių. O net penki auklėtiniai pateko į Europos jaunimo čempionatą.

"Norėčiau išskirti Ugnės Mažutaitytės (JAV besitreniruojanti viena rinktinės lyderių – aut. past.) pasirodymą, kuri individualiose rungtyse iškovojo keturis aukso medalius. Verta paminėti ir perspektyvią plaukikę Deidrą Kareckaitę", – sakė Š.Mažutaitis.

Patyręs treneris negailėjo pagyrų ne tik plaukikams, bet ir juos parengusiems specialistams, kurie padėjo pasiruošti savo auklėtiniams. Pasak jo, šiuo metu labiausiai dėmesį reikėtų atkreipti į Paulių Andrijauską, Rimvydą Šalčių, Ramūną Leoną, kurie yra jauniausi dirbantys strategai. Netrukus pridūrė, kad nereikėtų užmiršti ir kitų trenerių svaraus indėlio: Rasos Mažutaitienės, Giedriaus Martinionio, Ramojaus Aniceto Kalyčio, Rasos Duškinienės.

Mokyklos vadovas apgailestavo, kad dėl perspektyvų ir geresnių sąlygų labai dažnai tenka atsisveikinti su dviem trimis sportininkais, kurie išvyksta gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas.

Auga čempionų karta

Giedrius Martinionis, čempionate stebėjęs savo auklėtinių pasirodymus, pasidalijo įdomiomis įžvalgomis ir mintimis apie ateities perspektyvas. Specialistas gyrė jaunųjų plaukikų rezultatus ir džiaugėsi mokyklos bei savo treniruojamais atstovais, kurie pagerino asmeninius rekordus, laimėjo prizines vietas.

Pirmasis Rūtos Meilutytės treneris teigė, kad Lietuvoje yra organizuojamos aukšto lygio varžybos, kuriose sportininkai gali įvykdyti olimpinius normatyvus. Pasak jo, kitų šalių palukikų dalyvavimas Lietuvos čempionatuose skatina konkurenciją, mūsiškių norą tobulėti.

G.Martinionis džiaugėsi, kad ypatingą progresą demonstruoja 1999–2000 m. gimę sportininkai, kuriems tai yra karjeros pradžia. Vis dėlto labiausiai jis išskyrė savo auklėtinius, kurie galės dalyvauti artėjančiose Europos pirmenybėse.

"Atranką įveikė Beatričė Kanapienytė, Paulius Martinkėnas ir Agnė Šeleikaitė. Kiti sportininkai, nors ir nepateko, tačiau ateityje turi puikias galimybes tobulėti", – įsitikinęs G.Martinionis.

Plaukimo paslapčių Šilainių baseine mokantis vyras, kalbėdamas apie sporto šakos sąlygas Lietuvoje, teigė, kad visada yra kur tobulėti: "Pirmaujančiose plaukimo šalyse baseinuose įrengtos kameros ir laboratorijos suteikia galimybę peržiūrėti vaizdo įrašus ir padaryti gilią sportininko pasirodymo analizę. Vis dėlto tai nėra pagrindinis veiksnys. Plaukiko rezultatus nulemia ne tik sąlygos, bet ir darbas treniruotėse bei noras."

Pasak jo, tai patvirtina olimpinės čempionės R.Meilutytės pavyzdys, kadangi ji karjerą pradėjo Kaune.

Kauniečiai – lyderiai

Žilvinas Ovsiukas, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris, tvirtino, kad Kauno plaukimo mokykla, demonstruodama tokius rezultatus, yra neabejotina lyderė, o ateityje iš jos yra tikimasi didžiausio progreso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių