„Kauno maratono klubas“ kovos dėl geriausio šalies lengvosios atletikos klubo vardo

  • Teksto dydis:

Lengvosios atletikos profesionalus ir bėgimo mėgėjus vienijantis „Kauno maratono klubas“ šiemet pasiryžęs tapti geriausiu Lietuvoje. 2015 metais Lietuvos lengvosios atletikos čempionate antroje vietoje likęs klubas tikisi sulaukti gerų žinių ir iš į olimpinėse žaidynes bei Europos čempionatą besiruošiančių klubo narių.

„Praėję metai mums buvo itin sėkmingi. Tiek klubo profesionalai, tiek mėgėjai iškovojo daug svarbių pergalių ir pasiekimų. Prie klubo prisijungė ilgųjų nuotolių bėgikės Remalda Kergytė ir Monika Juodeškaitė, šuolininkas į tolį Mantas Šilkauskas, sprinteris Rokas Pacevičius ir kiti perspektyvūs jaunuoliai“, - 2015 metus prisiminė klubo vadovas Algirdas Pukis.

Pasak pranešimo, praėjusiais metais net 4 klubo bėgikai įvykdė olimpinį maratono normatyvą. Iš jų dėl kelionės į Rio de Žaneirą kol kas užtikrinti yra tik treniruočių partneriai Remigijus Kančys ir Rasa Drazdauskaitė. Jie šiuo metu treniruojasi stovykloje Portugalijoje. Normatyvą taip pat įvykdė Monika Juodeškaitė bei Remalda Kergytė.

„Be olimpiečių, turime ir nemažai sportininkų, kurie ruošiasi Europos čempionatui. Tai mūsų sprinteriai Eva Misiūnaitė ir Lukas Gaudutis. Jie 2015 svarbios patirties įgijo dalyvaudami Universiadoje. Puikią formą demonstruoja ir Rokas Pacevičius, šuolininkas į tolį Mantas Šilkauskas. Šiame čempionate tikimės išvysti ir savo ietininkes. Visi šie sportininkai 2015 metais puikiai pasirodė tarptautinėse ir Lietuvos varžybose“, - pranešime cituojama klubo narius treniruojanti olimpietė Inga Juodeškienė.

Tik 2012 metais susikūręs klubas, šiuo metu vienijantis apie 30 profesionalių sportininkų, 2015 metais Palangoje vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate tik 151 taškų (8044 tšk.) nusileido ilgamečiams čempionato nugalėtojams – SK „Cosma“ (8195 tšk.) atstovams.

Šiais metais klubas išsikėlė užduotį pritraukti įvairesnių lengvosios atletikos sporto šakų atletus ir šiame čempinate užimti pirmą vietą.

„Nors pavadinimas gal kiek apgauna, bet esame lengvosios atletikos klubas ir pas mus laukiami įvairių šakų sportininkai. Turime puikių šuolininkų į tolį, šuolininkę su kartimi ar net ieties metikių. Kviečiame įvairių šakų sportininkus prisijungti prie klubo. Profesionalams esame įsteigę didesnį nei 20 tūkstančių eurų metinį biudžetą iš kurio remiame geriausius sportininkus, suteikiame galimybę konsultuotis su medicinos specialistais“, - pasakojo klubo vadovas A. Pukis pridurdamas, kad iškovojus geriausio Lietuvos lengvosios atletikos klubo vardą toliau bus galima galvoti ir apie tarptautinius turnyrus.

I. Juodeškienė antrina klubo vadovui ir pastebi, kad Lietuvoje vis mažiau profesionalių sportininkų startams ruošiasi be klubo pagalbos.

„Gaunama parama, profesionali pagalba suteikia galimybę mažiau rūpintis kasdieniniais reikalais ir susitelkti ties pagrindiniu darbu – ruošimusi startams ir rezultatų gerinimui. Nors stiprių, naudos sportininkui galinčių suteikti klubų Lietuvoje galima rasti vos keletą, bet reikalai paskutiniu metu keičiasi ir ateityje augant konkurencijai apie lengvosios atletikos klubus kalbėsime kaip ir apie krepšinio ar futbolo komandas“, - prognozavo olimpietė.

Be profesionalių sportininkų, nemažą klubo dalį sudaro ir bėgimo mėgėjai bei entuziastai. Apie jų aktyvumą jau žinoma visoje Lietuvoje. 2015 metais Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos rengtame turnyre klubas iškovojo pirmąją vietą.

„Klube turime apie 60 aktyvių bėgimo entuziastų. 2015 metais jie bėgimo varžybose praleido apie 622 valandas ir visi kartu nubėgo 7502,37 kilometrus. Po antros vietos 2014 metais jautėsi išaugęs klubo narių noras pagaliau būti geriausiais. 2015 tai pavyko padaryti“, - džiaugėsi „Kauno maratono klubo“ vadovas.

2015 metais klubas įsteigė 1000 eurų prizinį fondą keturiems jaunimo amžiaus grupės sportininkams, kurie pasieks geriausius rezultatus Lietuvos lengvosios atletikos federacijos organizuojamuose varžybose. Apdovanojimai jaunuoliams bus teikiami ir 2016 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių