Kauno gatvėse – išskirtinės motociklų lenktynės

Šeštadienį Kaune siautėjo išskirtinės, vos ne istorinėmis galimos pavadinti motociklų lenktynės. Pirmą kartą Lietuvoje „Navas racing club“ su „RIMO“ – bendrove „Patikima linija“ surengė neregėto masto motociklų varžybas Kauno miesto gatvėse.

Greičiausieji motociklininkai – „Supermoto“ klasėje

Nors tiek žiūrovų, tiek pačių dalyvių saugumui užtikrinti, organizatoriai trasos konfigūracijoje įrengė ne vieną greičio mažinimo – lėtėjimo zoną, tačiau labiausiai patyrę dalyviai sugebėjo pasiekti daugiau nei 140 km/h greitį. Greičiausiai ratą įveikę sportininkai būriavosi „Supermoto“ klasėje: geriausią laiką šioje klasėje ir tarp visų dalyvių parodė Vidmantas Vaidinauskas, beveik vieno kilometro ilgio trasą įveikęs per 40.390 sekundžių. Antrasis šioje klasėje liko Povilas Leckas, o trečiasis – Dainius Žiaubrė.

Kiek sunkiau tarp stabdymo zonų sekėsi manevruoti „ATV“ klasės dalyviams, kurie tarpusavyje varžėsi keturračiais. Geriausius laikus demonstravo Donatas Ališauskas, trasą įveikęs per 44.593 sekundes, antroji vieta teko Rolandui Vaivadai, o trečioji – Gyčiui Kuncevičiui. Tarp „gatvinių“ „Street –street“ klasės dalyvių, geriausiai pasirodė sportinio vairavimo tiek automobiliu, tiek motociklu „ragavęs“ Audrius Makarskas. Jis – trasą įveikė per 44.233 sekundes. Šios klasės važiavimuose už jo liko Alvydas Samoška, o trečiasis – Danielius Savickas.

Tuo tarpu „Street – Superbike“ klasėje varžybų tempas buvo vos ne visa sekunde geresnis. Pirmoji vieta teko per 43.430 sekundžių trasą įveikusiam Artūrui Darbutui, antroji – Gediminui Dusanovui, o trečioji – Viliui Rušinui. Tarp motociklų sporto profesionalų, „Superbike“ klasėje geriausią rezultatą parodė Aurimas Kvietus: jo trasos įveikimo laikas – 41.288 sekundės. Tuo tarpu, antroji vieta teko šių metų Lietuvos „Pretendent C1000“ klasės čempionui Raimundui Skaisgiriui, o trečioji – Justui Gimbučiui.

Miesto lenktynės – investicija į ateitį

Tiek patiems dalyviams, tiek žiūrovams džiaugiantis dėkingu oru ir sėkmingai praėjusiu renginiu, varžybas organizavęs „Navas racing club“ žvelgia į būsimus sezonus ir viliasi, kad tokio pobūdžio renginiai ne tik įkrės sąmoningumo stebėjusiems, bet ir privilios į trasas ir saugias treniruotes dar daugiau motociklų sporto mylėtojų.

„Visi išsikelti tikslai, manome, buvo pasiekti. Dalyviai galėjo pademonstruoti ir savo gebėjimus, ir pasižiūrėti, kaip toje pačioje trasoje ratus suka kitokio tipo motociklai ar keturačiai. Žiūrovai galėjo stebėti, kaip „lūžta standartai“. Ne kiekvienas atvyksta į Kačerginėje mūsų organizuojamus renginius ar mokymus, kad pamatytų, kokia motociklizmo kultūra yra sveikintina, koks pavyzdys deramas, kiek stipriai akcentuojame saugumą. Kaip visada, neišvengta kritimų – bet jie buvo švelnūs, o mėgstantiems nesaugiai palakstyti gatvėmis kaip tik toks pavyzdys, kurio reikėjo – kiek nedaug trūksta iki kritimo. Manome, kad tokie renginiai - puikus adrenalino užkratas ir motyvacinė priemonė tobulėti toliau: važiuoti ten, kur užtikrintas saugumas, dalyvauti varžybose, tobulėti.

Kaip ir visada, renginys susideda iš daug elementų, be dalyvių, žiūrovų, komandos – nieko negalėtume nuveikti. Tai ir yra ta bendruomenė, kuri dirba sportininkų augimo ir saugumo labui. Sakome „ačiū“ už nuolatinį mūsų idėjų palaikymą ir bendrą įgyvendinimą mūsų draugams „Bikeparts.lt“, „Vimota“ bei „ARV-Auto“, Edgarui Ščiglinskui už nuotraukas ir palaikymą ne tik šių varžybų, bet ir viso sezono metu! Didžiausia padėka tiems žmonėms, kurie dirbo visų saugumo užtikrinimui – tai tiek profesionali teisėjų komanda klubas „Startas”, tiek profesionali greitoji pagalba bendrovė „Sidabrilis”.

Laukiant kitų sezonų, tikimės, kad vienaip ar kitaip šeštadienio varžybose dalyvavę sportininkai jungsis prie tų, kurie važiuoja žiedinių lenktynių trasose, tobulėja ir mokosi toliau. Tokie renginiai ir prevencija, ir investicija į ateitį – tiek renginių kokybės, tiek pačių dalyvių augimą. Svarbu suprasti, kad augimas bendraminčių sportininkų tarpe yra kur kas didesnė vertybė, nei karai gatvėse“, – apie savo lūkesčius pasakojo „Navas racing club“ atstovai Linas Navickas ir Vidas Stankevičius.

Sezono geriausieji paaiškės savaitgalį

Šį sezoną kai kurių Lietuvos plento žiedo čempionato dalyvių dar laukia vienos varžybos savaitgalį. Slovakijos trasoje spalio 6-8 dienomis paskutiniuosius taškus sudėti rinksis „B600“, „B1000“ ir „Superbike“ klasių dalyviai. Būtent po savaitgalio varžybų ir paaiškės šio sezono motociklų sporto lyderiai, kurių metiniai apdovanojimai ir geriausiųjų įvertinimai laukia lapkričio mėnesį.

Daugiau apie vykstančius renginius motociklų sporto mėgėjams, kalendorius, reglamentus ir šio sezono geriausių sąrašus galima rasti plento žiedo čempionato organizatorių „Navas racing club“ internetiniame puslapyje nrc.lt ir jų socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Verena JORDI

Verena JORDI portretas
Siūlo finansavimą asmenims ir įmonėms. Sveiki mieli skaitytojai, FINANSŲ AGENTŪROS siūlo paskolas, kad būtų saugūs ir naudingi žmonėms ir įmonėms Europoje ir pasaulyje, kuris atitinka norma 3% ir grąžinimo sąlygos, atsižvelgiant į jūsų finansinę padėtį. Įmonėms ar asmenims, su savo idėjas ir ieškant finansavimo ; nedvejodami atsakytų šis skelbimas gauti mūsų pasiūlymas. Informacija El. paštas: jordiverna205@gmail.com Ačiū
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių