Kauno boksininkai kausis ir namuose, ir JAV

Kol geriausi šalies boksininkai rengiasi trečiadienį Kėdainiuose prasidėsiančiam Lietuvos čempionatui, kaunietis Eimantas Stanionis Jungtinėse Valstijose skaičiuoja dienas, likusias iki debiuto profesionalų ringe.

„Dalyvauja visi pajėgiausi, išskyrus E.Stanionį. Kaunui atstovaus daugiau nei dvidešimt sportininkų. Tikimės, kad jų rezultatai nenuvils“, - mūsų portalui sakė Lietuvos trenerių tarybos pirmininkas Vidas Bružas.

Kaunietis treneris su 93-uoju šalies čempionatu sieja nemenkas viltis. Ne vienam jo auklėtiniui tai bus proga ne tik pakovoti dėl medalių, bet ir pelnyti kelialapį į Lietuvos rinktinę, dalyvausiančią Europos čempionate Charkove. Pirmenybės Ukrainoje numatytos birželio 14 – 26 d. Iš viso Lietuvos pirmenybėse dalyvaus beveik 100 boksininkų ir boksininkių. Šalies čempionai paaiškės balandžio 1 dieną Kėdainių arenoje vyksiančiuose finaluose.

Tarp Lietuvos čempionato favoritų – olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas. Tiesa, kol kas neaišku su kuo teks konkuruoti lengvo svorio asui. Mat ne vienas varžovas stengiasi išvengti E.Petrausko kategorijos, tad prieš svėrimą stengiasi numesti svorio, kad atitiktų ir kitos kategorijos reikalavimus.

Dar vienas garsus vardas čempionate Kėdainiuose – Virgilijus Stapulionis. Daugiau nei dešimtmetį profesionalų ringe JAV kovojantis lietuvis nusprendė grįžti į tėvynę ir atstovauti gimtajam Pasvaliui. Tiesa, tai tik laikinas sprendimas – po pirmenybių boksininkas vėl tęs karjerą Amerikoje.

Tuo tarpu E.Stanionis susitelkęs savo debiutui profesionalų ringe. Pirmoji akistata numatyta balandžio 9 d.

„Eimantas susitelkęs treniruotėms ir atsakingai rengiasi pirmajai kovai Jungtinėse Valstijose. Tad jis net nesvarstė galimybių startuoti šalies čempionate. Vistik būtų netikslinga skaidyti per žemynus, o vėliau neturėti pakankamai laiko aklimatizacijai“, - teigė V.Bružas.

Praėjusių Europos pirmenybių Bulgarijoje čempionas į JAV persikėlė po skandalingai pasibaigusių Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Jose lietuviui kelią į ketvirtfinalį užkirto ne varžovas, o nesąžiningi teisėjai. Nors kaunietis atrodė kur kas pranašiau už savo priešininką iš Uzbekijos Šachramą Gijasovą, teisėjai pergalę skyrė pastarajam. Vėliau arbitrai, įtarus sukčiavimu, buvo diskvalifikuoti. Tuo tarpu kaunietis, nusivylęs nedoru teisėjavimu mėgėjų bokse, pasirinko profesionalo kelią. Nors neseniai pakeistos Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) taisyklės leido profesionalams startuoti ir mėgėjų varžybose, E.Stanionis nusprendė nesiblaškyti ir tikslingai rengtis debiutui už Atlanto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių