Kaunietis vėl čiuoš su amerikiete

  • Teksto dydis:

Čiuožėjas kaunietis Saulius Ambrulevičius varžybų sezonui ruošiasi su nauja partnere amerikiete Allison Reed.

"Tarptautinė čiuožimo sąjunga pagaliau patvirtino, kad labai talentinga ir šauni mergina Allison galės atstovauti Lietuvai. Tad norėtume prisistatyti: mes – nauja Lietuvos ledo šokių pora!" – pranešė 25-erių S.Ambrulevičius.

Šiemet balandį Lietuvos čiuožėjas baigė bendrą karjerą su amerikiete Taylor Tran. Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Saulius ir Taylor užėmė 30-ąją vietą, Europos – 18-ąją.

"Tai buvo labai išskirtiniai treji metai, kupini džiaugsmo, naujų patirčių, pralaimėjimo kartėlio, pergalės jausmo. Bandysiu toliau ieškoti savo galimybių ribų", – tąkart svarstė S.Ambrulevičius.

23-ejų metų A.Reed turi JAV ir Gruzijos pilietybes. 2009–2011 m. ji čiuožė su gruzinu Otaru Japaridze, 2012–2015 m. – su baltarusiu Vasilijumi Rogovu.

A.Reed ir O.Japaridzė 2010-aisiais Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse atstovavo Gruzijos rinktinei, ledo šokių varžybose užėmė 22-ąją vietą. Šioje olimpiadoje taip pat čiuožė A.Reed vyresnioji sesuo Cathy ir brolis Chrisas – jie atstovavo Japonijai ir užėmė 17-ąją vietą.

Atstovaudami Izraeliui, A.Reed su V.Rogovu 2013 m. pasaulio čempionate užėmė 23-iąją vietą, 2014 m. – 30-ąją, 2015 m. – 22-ąją, o Europos čempionate – 16-ąją.

"Nekantriai laukiame naujo sezono, ruoštis jam mums padeda šaunioji trenerė Marina Zujeva ir visa jos nuostabi komanda", – sakė S.Ambrulevičius.

Lietuvis gyvena ir dirba Kanados mieste Vindsore, o nuo 2014-ųjų treniruojasi kaimyniniame Detroite (JAV) įsikūrusioje Tarptautinėje čiuožimo akademijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas

Niekas portretas
Niekinis variantas.jis jau pensininkas.kokios pergalės?lai net nesvajuoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių