Kaunietis garsina Norvegijos kikboksą

Pasaulio kikbokso organizacijų asociacijos (WAKO) Europos jaunučių bei jaunių čempionate rugsėjį Norvegijos nacionalinei rinktinei atstovaus ir 15-metis kaunietis Gabrielius Savickas.

Varžovus gelbsti teisėjai

Skopjėje (Makedonijoje) vyksiančiose varžybose G.Savickas kovos svorio kategorijos per 69 kg grupėje.

Perspektyviam Bergeno "Fana Kickboxing" klubo nariui tai bus ne pirmas tokio lygio tarptautinis iššūkis.

Pernai Dubline (Airija) surengto pasaulio čempionato aštuntfinalyje G.Savickui pakako vieno raundo, kad varžovas iš Rusijos iškeltų baltą vėliavą ir atsisakytų tęsti dvikovą. Po to lietuvis 3:0 įveikė bendraamžį iš Ispanijos ir pusfinalyje susitiko su būsimuoju čempionu Kroatijos kikboksininku Vito Košaru.

"Teisėjas kažkodėl pro pirštus žiūrėjo į tai, kad kai kurie kroato veiksmai – ne pagal taisykles. Pamaniau, kad arbitras tiesiog toleruoja agresyvią kovą, tad į varžovo atakas atsakiau irgi stipriais smūgiais, o jis iškart ėmė reikšti pretenzijas. Galiausiai mane diskvalifikavo, tačiau vis tiek pelniau bronzos medalį", – prisiminė Gabrielius.

Pasak kauniečio, dvikovų, kai teisėjai dėl jiems vieniems žinomų priežasčių tendencingai palaikė jo priešininkus, buvo ir Norvegijoje, bet tai G.Savicko netrikdė.

Į varžovo atakas atsakiau irgi stipriais smūgiais, o jis iškart ėmė reikšti pretenzijas.

"Jaučiu, kodėl kartais taip atsitinka, tačiau man svarbiausia – sąžininga konkurencija ir pergalės", – sakė jaunasis kovotojas.

Išmoko norvegų kalbą

Kauniečiai Rima ir Narimantas Savickai dirbti ir gyventi į Norvegiją išvyko, kai Gabrielius dar buvo mažas.

"Kai pradėjau lankyti Bergeno jaunimo mokyklą, tėtis nuvedė mane į kikbokso klubą, nes pats labai mėgo šią sporto šaką, Kaune treniravosi. Pamažu įsitvirtinau", – pasakojo G.Savickas.

"Jis norvegų kalbą moka geriau, nei sprendžia matematikos užduotis", – juokavo ponas Narimantas.

Bergeno kikbokso klubo treneris, žinomas kovos menų meistras Felipė Valdesas Carteris atkreipė dėmesį ir į sportinius jaunojo kauniečio sugebėjimus.

Kai Skandinavijos šalių čempionate Gabrielius iškovojo sidabro medalį, o Norvegijos pirmenybėse įveikė vyresnį varžovą, konkurentai jau kitaip žiūrėjo į lietuvį.

"Norvegai – ne karštakošiai, tačiau kartais per treniruotes ar net varžybas jie nedviprasmiškai pademonstruodavo, kad nori tiesiog pasimušti. Kas aš jiems? Po deramo atkirčio atvėsdavo", – kalbėjo G.Savickas.

Jėgų semiasi ir Kaune

2016-ieji buvo itin sėkmingi Gabrieliui.

Pasaulio taurės turnyre Riminyje (Italija) kaunietis iškovojo pagrindinį prizą (disciplina "kick light") bei du sidabro ir vieną bronzos medalį ("light contact").

"Finale jam teko išties stiprus varžovas iš Austrijos. Gabrielius, nors ir pralaimėjo, patvirtino, kad yra teisingame kelyje. Šis vaikinas – motyvuotas, jo debiutas pranoko mūsų lūkesčius", – tąkart Norvegijos žiniasklaidai sakė treneris F.V.Carteris.

Tarp reikšmingiausių trofėjų – ir pasaulio čempionato bronza bei specialus Norvegijos kikbokso federacijos prizas kaip ryškiausiam Metų talentui.

Mamos Rimos ir tėčio Narimanto visokeriopai palaikomas kovotojas ateityje norėtų išmėginti jėgas ir bokso ringe, tačiau teks derinti mokslą Bergeno gimnazijoje su sportu naujame klube – "Fana Kickboxing".

Kaune per vasaros atostogas Gabrielių kovos paslapčių moko žinomi klubo "Otso Gym" treneriai – Tadas Rimkevičius (Lokys) ir Saulius Šeškevičius.

"Europos čempionate jėgų tikrai nepristigsiu", – užtikrintai kalbėjo G.Savickas.


Šiame straipsnyje: Gabrielius Savickaskikboksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Saunuolis. Taip ir toliau, tik pirmyn!

nu

nu portretas
Ir gerai,tokiu istvermingu jaunuoliu daugiau,nepasiduok.

As

As portretas
Vaikinukas geros formos.Sekmes tau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių