Kaune špagas surems keturi šimtai fechtuotojų iš Šiaurės šalių

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Lietuva rengia prestižinį Šiaurės šalių jaunių ir jaunimo fechtavimo čempionatą. Jau šį savaitgalį - rugsėjo 26-27 dienomis - Kauno sporto halėje susirinks virš keturių šimtų fechtuotojų iš septynių Šiaurės šalių.

"Tai pirmas tokio lygio tarptautinis fechtavimo turnyras, rengiamas Lietuvoje - mums tai yra didelė garbė ir svarbus iššūkis. Tai, kad čempionatas rengiamas Lietuvoje rodo svarbų posūkį mūsų sporto istorijoje - jaučiame, kad fechtavimas pas mus atgimsta ir ima įgauti pagreitį", - teigia Lietuvos fechtavimo federacijos prezidentas Vytautas Polujanskas.

Jaunių ir jaunimo gretose kartu su špagininkais iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos bei Danijos startuoti ruošiasi net penkių Lietuvos fechtavimo klubo auklėtiniai iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Tačiau svečių pajėgos žada būti kur kas gausesnės, su didžiausia delegacija - virš septyniasdešimt žmonių - į čempionatą atvyks kaimynai estai, vadinami varžybų favoritais. Jų atstovai jau yra ne kartą laimėję Šiaurės šalių čempionų titulus.

Savaitgalį Kaune viešės ne tik stipriausi fechtuotojai jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse, bet kartu su jais - nemažai žymių trenerių ir daug pasiekusių sportininkų. Tarp jų - ir olimpinis vicečempionas norvegas Bartoszas Piaseckis, kuris varžybose dalyvaus kaip teisėjas. Po čempionato dalis sportininkų pasiliks dar savaitei ir treniruosis tarptautinėje fechtavimo sporto stovykloje.

"Mūsų jaunimas - dar augantys sportininkai, tačiau kasmet sulaukiame vis aukštesnių pasiekimų. Be to fechtavimas - itin įdomus ir nenuspėjamas sportas, kur net labai tituluotą kovotoją gali netikėtai įveikti nauja žvaigždė. Todėl savaitgalį laukiame labai įtempto ir emocingo čempionato bei daug aistrų žiūrovams ", - tikisi V. Polujanskas.

Čempionatas vyks nuo ryto iki vėlyvos popietės šeštadienį ir sekmadienį. Renginio metu žiūrovai turės galimybę plačiau susipažinti su fechtavimo sporto subtilybėmis, pabendrauti su sportininkais, treneriais ir savanoriais, kurie ves demonstracines kovas.

Šių metų vasaros pradžioje Švedijos Malmio mieste vykusiame Šiaurės šalių suaugusiųjų fechtavimo čempionate Lietuva pelnė du medalius. Tomas Krasikovas tąkart laimėjo bronzą vyrų asmeninėse varžybose, o moterų komanda (Paulina Bajorūnaitė, Agnė Švelnienė, Rūta Latinytė ir Elzė Šatkauskaitė) iškovojo sidabro medalius. Jaunimo amžiaus grupėje Adelė Karoblytė 2013 metais pelnė sidabro medalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių