Kaune prasidės Lietuvos mini ralio čempionatas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 10 val. Kauno rotušės aikštėje bus duotas startas pirmajam Lietuvos mini ralio čempionato etapui, raliui „Kaunas-2017“. Į naujas mėgėjiško automobilių sporto varžybas užsiregistravo net 70 ekipažų. Organizatoriai sako skiriantys didelį dėmesį ne tik naujų dalyvių pritraukimui, bet ir jų išlaikymui čempionate.

Naujas čempionatas

Naujas Lietuvos mini ralio čempionatas – tai pagal klasikinio ralio principus rengiamos varžybos, kuriose galima startuoti standartiniu automobiliu be saugos lankų, tik ant galvos užsimaukšlinus šalmą, mat greičio ruožai nėra tokie jau pavojingi – daugiausia figūriniai ir greituminiai slalomai. Tai ralio „C“ lyga, šios automobilių sporto disciplinos pradžia, pirmasis laiptelis link ralio meistrų titulo.

Dešimtmetį šios varžybos vadinosi Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) taure, tačiau dabar palindo po Lietuvos automobilių sporto federacijos sparnu, kuri supaprastino taisykles tiek dalyviams tiek organizatoriams bei įtraukė penkis čempionato etapus į oficialų Lietuvos automobilių sporto renginių kalendorių.

Dalyvius reikia išlaikyti

Nenumaldomai priartėjo pirmoji pradedančiųjų „ralistų“ kalendoriuje raudonai pažymėta gegužės 27-oji. Jau rytoj Kaune bus duotas startas raliui „Kaunas-2017“. Rotušės aikštėje iš ryte išsirikiuos 67 dalyviai – dar neregėtas kiekis šio formato varžybų pirmam etapui.

Ralio organizatorius – „Kauno autoklubas“, dar pernai pirmą kartą surengęs „C“ lygos ralio varžybas aukštai iškėlė kokybinę kartelę, dalyviai renginį minėjo tik geru žodžiu. Šiemet, sako, eliminavo pernykštes pirmokų klaidas ir dalyviams žada dar geresnį, įdomesnį ir azartiškesnį ralį.

„Į ralį „Kaunas-2017“ užsiregistravo beveik 70 dalyvių. Kaip pirmam etapui tai labai daug. Mes stengiamės padaryti tokį renginį, kad antrame, trečiame ir kituose etapuose jų nebūtų mažiau. Žinau tokių žmonių, kuriems pabandžius važiuoti kažkas nepasiseka, nesigauna ar apskritai nepatinka varžybų organizacija ir meta tą reikalą, tiesiog nebevažiuoja. Mūsų pareiga yra ne tik pritraukti naujus žmones, mes stengiamės juos išlaikyti, kad ir toliau dalyvautų automobilių sporte“, – sakė varžybų direktorius Aleksandras Dainys.

Nugalėtojai spręsis paskutiniuose ruožuose

Pasak jo, šiame ralyje trasos nebus labai sudėtingos, kūgelių miškuose klaidžioti neteks, bus galima mėgautis greičiu, o pervažiavimai tarp greičio ruožų drieksis vaizdingiausiomis Kauno gatvėmis. Iš viso ralyje „Kaunas-2017“ dalyviams teks įveikti 110 km maršrutą, iš kurių 23 km greičio ruožais. Jų bus 15.

„Šių metų trasos nebus labai sudėtingesnės nei pernai. Kai kurios bus jau išbandytos, kai kurios – naujos. Pirmieji greičio ruožai bus gana nesunkūs, pradžioje dalyviams leisime apšilti, juk kone pusę metų varžybose nevažiavę. Antra sekcija bus greita, o trečia ralio dalis – labai techniška, kur vairuotojai galės išsibandyti raumenų tvirtumą sukiojant vairą. Stengėmės trasas sudėlioti taip, kad nugalėtojai spręstųsi paskutiniuose greičio ruožuose“, – sakė varžybų direktorius Aleksandras Dainys.

Dėmesys dalyviams

„Kauno autoklubo“ atstovai sako skyrę papildomas lėšas informacijos apie renginį sklaidai. Tam, ko nematomos „C“ lygos ralio dalyviams labai trūko. Šiose varžybose galbūt būsimieji automobilių sporto meistrai gaus daugiau dėmesio nei bet kada anksčiau – trasose juos seks fotografai, operatoriai, reklamos miesto stenduose ir radijuje į trasas kvies žiūrovus.

„Žiūrovams yra numatyti trys karšti taškai. Juose veiksmą trasoje komentuos patyręs automobilių sporto žurnalistas Ronaldas Rutkauskas. Jis leis žmonėms nepasiklysti informacijos sraute ir apskritai susivokti, kas čia vyksta, susipažinti su visais šių varžybų niuansais ir dalyviais“, – sakė A. Dainys.

Iškilmingas ralio startas bus duotas šeštadienį 10 val. Kauno rotušės aikštėje. Iš jo dalyviai pajudės į pirmąjį greičio ruožą Dariaus ir Girėno aerodrome. Karštieji taškai žiūrovams su komentatoriumi ir papildomomis pramogomis: 12.30 val. Kauno autobusų parke Brastos g. 8 ir 16.40 val. šalia „Eolto“ automobilių detalių parduotuvės Žemaičių plente 65. Ralio finišas numatomas 18.20 val. šalia prekybos centro „Savas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių