Kaune vykstančiame Europos jaunių rankinio čempionate – lietuvių apmaudas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kauno sporto halėje prasidėjo antros pagal pajėgumą grupės vieno iš trijų pogrupių Europos jaunių vaikinų (iki 18 metų) rankinio čempionatas. Jame dviejose grupėse žaidžia aštuonios komandos.

Jaunieji Lietuvos rankininkai B grupės turnyrą pirmadienį pradėjo dvikova su Izraelio komanda. Ji baigėsi apmaudžiu lietuvių pralaimėjimu 21:22 (10:12).

6 įvarčius šeimininkams pelnė Arminas Stankūnas, 5 – Matas Mecelica, 3 – Karolis Antanavičius.

7 įvarčiais prie pergalės prisidėjo Yonatanas Dayanas, 5 – Rotemas Segalas, 3 – Yahavas–Yosefas Cohenas.

Antradienį lietuvių varžove bus Austrijos komanda, pirmojo turo susitikime 32:24 (14:9) nugalėjusi Graikiją bei tapusi grupės lydere.

Pirmadienį A grupėje įvykusių pirmojo turo rungtynių rezultatai:

Estija   – Italija            23:18 (11:8)

Olandija – Moldova    38:33 (23:17)

Į pirmenybių Kaune pusfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės komandos.

A grupėje žais Estijos, Olandijos, Italijos bei Moldovos rinktinės. 

Šešiolika pajėgiausių šios amžiaus grupės rinktinių šiuo metu dėl apdovanojimų kovoja finaliniame etape Kroatijoje.

Prieš čempionato startą mūsų šalies U-18 rinktinė sužaidė paskutiniąsias kontrolines rungtynes su Kauno „Granito–Gajos–Kario“ klubu. Labiau patyrę kauniečiai dominavo visų rungtynių metu ir Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinę įveikė rezultatu 20:11 (8:3).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose sužaidė po 5 įvarčius pelnę Modestas Štarolis bei Deividas Virbauskas.

Lietuvos jaunių rinktinėje daugiausiai tikslių smūgių atliko Lukas Vanagas, pasižymėjęs 3 kartus. Būtent iš pastarojo žaidėjo, kuris rungtyniauja aukščiausioje Lietuvos rankinio lygoje, čempionato metu tikimasi itin solidaus žaidimo.

Kalbėdamas apie nesėkmingai savo komandai pasibaigusias kontrolines rungtynes treneris Algirdas Ambrasas visų pirma akcentavo per didelį klaidų skaičių gynyboje: „Gynybos variantai, kuriuos pasirinkome ypatingai pirmajame rungtynių kėlinyje, nesuveikė taip kaip norėjome, dažnai nespėdavome pasikeisti žaidėjais, vėluodavome priimdami tam tikrus sprendimus.“

Tačiau šio pralaimėjimo komandos treneris nebuvo linkęs sureikšminti, kadangi pasirengimo ciklo metu komanda įrodė, jog gali rungtyniauti išties gerai, ypač geros rungtynes buvo sužaistos su Rusijos bendraamžiais, kurios pasibaigė lygiosiomis: „Šįkart žaidėme maždaug 30 procentų savo galimybių, pritrūko galbūt didesnio žaidėjų nusiteikimo, tačiau matėme, kuomet rungtynės būna atkaklios, kaip kad buvo su Rusijos rinktine, galime žaisti tikrai geriau.“

Jis mano, kad šis pralaimėjimas neturėtų išmušti Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės iš pusiausvyros, kadangi kiti rezultatai, kuriuos pasirengimo ciklo metu demonstravo komanda, nuteikia optimistiškai ir leidžia tikėtis aukštų rezultatų ir čempionato metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių