Kaune pasirodys ir kūno rengybos garsenybė

Daugkartinė pasaulio ir Europos čempionė slovakė Eva Martinkova taps viena pagrindinių žvaigždžių Kaune vyksiančiame pasaulio fitneso (kūno rengybos) ir kultūrizmo čempionate.

Pasaulinių fitneso ir kultūrizmo federacijų (WFF ir WBBF) organizuojamos planetos pirmenybės Kaune vyks spalio 14–17 d. Turnyre turėtų dalyvauti apie 300 sportininkų iš maždaug trijų dešimčių valstybių. Tituluočiausia atletė – E.Martinkova, analogiškas varžybas mėgėjų absoliučioje įskaitoje laimėjusi jau net šešis kartus.

"Eva Kaune bus ryškiausia žvaigždė, tačiau ir be jos netrūks pajėgių dalyvių", – teigė vienas varžybų organizatorių Vytautas Mikuckis.

Jo teigimu, pirmenybės vyks mėgėjų ir profesionalų įskaitose. Į turnyrą turėtų atvykti ir itin tolimų kraštų sportininkai. Savo delegacijas atsiųs Brazilijos, Argentinos, Irano, Indijos bei Pietų Afrikos Respublikos federacijos ir klubai. Laukiama ir Beniliukso šalių atstovų, gausiai turėtų dalyvauti ir kaimyninių valstybių atletai.

Svarbiausiam sezono startui rengiasi ir šeimininkai. V.Mikuckio treniruojami Jaunalietuvių sporto organizacijos (JSO) atstovai tikisi nuskinti ne vieną titulą. Pasak trenerio, viena realiausių pretendenčių į prizininkų pakylą – šių metų Europos čempionė Olga Krasauskienė. 44 metų kaunietė pasirodys modelių kūno rengybos kategorijoje.

Iš jaunosios kartos atstovių medalius gali pelnyti ir tokio rango varžybose debiutuosianti Simona Kikutytė. Pašnekovo nuomone, ši Lietuvos sporto universiteto pirmakursė ateityje turėtų pakeisti buvusias sporto šakos lyderes Kristiną Narbutaitytę, Agnę Šukaitytę ir kitas.

V.Mikuckio teigimu, tame pat A.Sabonio sporto centre pavasarį vykusiame Europos čempionate JSO atletai pelnė keturis aukso medalius. Panašaus apdovanojimų kraičio tikimasi ir pasaulio pirmenybėse. Organizatorius džiaugėsi sulaukęs ir geranoriškos pagalbos. Vienas tokių - Ramūnas Micuta, padedantis pritraukti rėmėjų.

Pagal susiklosčiusią tradiciją čempionate daug dėmesio bus skirta ir vaikų sportui. Jų turnyre dalyvaus apie 100. Jaunieji atletai varžysis "Fit-Kid", aerobinės kūno rengybos ir kitose rungtyse.

"Bendrai čempionato dalyvių amžius bus labai įvairus. Nuo mažiausiųjų – šešiamečių iki vyriausiųjų – veteranų, kuriems per 70 metų. Aš ir pats ne sykį kopiau į sceną vyresnių nei 60 metų atletų kategorijoje", – šypsojosi V.Mikuckis.

Nebus pamiršti ir neįgalieji sportininkai. Jie rungsis atskiroje kategorijoje.


Šiame straipsnyje: fitnesaskultūrizmasMikuckis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių