Kaune – originalus tenisininkų mačas


Ričardui Berankiui ir Laurynui Grigeliui vis labiau įsitvirtinant pasaulinėje teniso arenoje, šios sporto šakos entuziastai Lietuvoje užsimojo įgyvendinti ambicingą ir originalią idėją – penktadienį Kaune bus rengiamas parodomasis dvejetų mačas, kuriame raketes sukryžiuos geriausi mūsų šalyje besitreniruojantys tenisininkai.

Surinktos lėšos - neįgaliesiems

„EcoTennis“ treniruočių aikštyne vyksiančioje dvikovoje susitiks Daviso taurės varžybose Lietuvos garbę praeityje gynę Gvidas Sabeckis ir Aurimas Karpavičius bei jaunosios kartos vienas geriausių šalies tenisininkų Kasparas Žemaitėlis ir taip pat tarptautinių varžybų patirties turintis Simas Malakauskas.

Renginio globėju sutiko tapti Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, o visos mačo metu surinktos lėšos bus skirtos neįgaliems vaikams ir padovanotos per Kauno rotušėje vyksiantį tradicinį kalėdinį labdaros renginį.

„Kaune tokio lygio teniso mačo dar nėra buvę. Tikimės, kad ši šventė nepaliks abejingų ir taps gražia kasmetine tradicija“, - kalbėjo viena parodomojo mačo organizatorių Lina Andriuškevičiūtė.

Kitąmet kvies ir R.Berankį

29-erių G.Sabeckis aktyvaus profesionalo karjerą baigė prieš keletą metų. 144 savaites pirmąja šalies rakete buvęs prieniškis šiuo metu Kaune yra įkūręs savo vardo teniso mokyklą, kurioje kartu su šio parodomojo mačo porininku A.Karpavičiumi treniruoja jaunąją šalies tenisininkų kartą. Abu specialistai praeityje ne vienus metus yra kartu praleidę teniso korte, savo meistriškumą keletą metų kėlė Italijos „Cremona" teniso klube.

„Malonu prisijungti prie tokios gražios iniciatyvos. Šiuo maču ne tik prisidėsime prie teniso sporto šakos populiarinimo, tačiau ir ištiesime pagalbos ranką neįgaliesiems vaikams. Tikimės, kad atėję pasižiūrėti žiūrovai nenusivils ir išvys gražų bei aukšto lygio tenisą“, - žadėjo G.Sabeckis.

Jis prisipažino, kad specialiai šiam mačui nesirengė. Paskutinį kartą abu tenisininkai kartu žaidė liepą vykusiose Lietuvos Prezidento taurės varžybose, kur aštunfinalyje nusileido L.Grigelio ir jo trenerio Giuseppe Mengos duetui. „Šiam mačui specialaus pasirengimo nereikės. Su Aurimu puikiai vienas kitą pažįstame, tad užteks vos kelių treniruočių“, - šyptelėjo G.Sabeckis.

Anot daugkartinio Lietuvos čempiono, jei renginys bus sėkmingas, kitąmet į šią šventę būtų galima pakviesti ir geriausius šiuo metu šalies tenisininkus R.Berankį ir L.Grigelį.

Jaunystė prieš patirtį

Kitoje tinklo pusėje stovėsiantis K.Žemaitėlis jau keletą metų yra įvardijamas kaip vienas perspektyviausių šalies tenisininkų. Praėjusiais metais jis Lietuvos čempionato finale nusileido 12 metų už jį vyresniam G.Sabeckiui, o šiemet pirmą kartą į save atkreipė ir Lietuvos rinktinės kapitono Remigijaus Balžeko dėmesį bei buvo pakviestas į šalies rinktinę Daviso taurės varžyboms.

Kasparas yra G.Sabeckio teniso mokyklos auklėtinis, o jį treniruoja A.Karpavičius. „Esu patenkintas jo progresu ir žaidimu. Pastarąjį sezoną buvo šiokio tokio blaškymosi, kuris neišėjo žaidėjui į naudą. Tačiau dabar jis vėl žaidžia stabiliai, jo žaidimas tapo solidesnis ir brandesnis“, - apie savo būsimą varžovą ir auklėtinį kalbėjo A.Karpavičius.

Paklaustas, kuo šiame parodomajame mače varžovai gali nustebinti, A.Karpavičius pernelyg nedvejojo. „Teniso raketę laikome kasdien, tad varžovams nustebinti bus sunku. Galbūt koją gali pakišti tiks geresnis varžovų fizinis pasirengimas. Bandysime palaužti priešininkus kitais būdais“, - žadėjo tenisininkas.

K.Žemaitėlis ir S.Malakauskas poroje šiemet tapo Lietuvos čempionais. „Tikiuosi, kad žiūrovai išvyks aukšto lygio tenisą, o mes pasistengsime nepasiduoti. Manau, kad apsilankę tikrai išvys ne tik daug gražių epizodų, tačiau ir šou elementų“, - žadėjo K.Žemaitėlio porininkas S.Malakauskas. Paties K.Žemaitėlio parodomojo mačo pristatyme nebuvo, nes šis rengiasi abitūros egzaminams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziurovas

Ziurovas portretas
Dieve Tu mano,ir Zemaitelis vadinamas perspektyviu,vienu geriausiu salyje?Jumoras ir tiek.....

atsakymas

atsakymas portretas
o kur matet cirka be pajacu ? be ju - niekaip...

klausimas

klausimas portretas
o ką tarp jų veikia matomai jau baigiantis savo politinę karjerą pajacas iš savivaldybės ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių