Treneris A. Kasputis: komanda padarė viską, kad A. Kruopis finišuotų pirmas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje rengiamų ketvirtųjų daugiadienių dviračių lenktynių "Baltic Chain Tour" trečiajame etape penktadienį 27 metų Lietuvos rinktinės narys Aidis Kruopis finišavo su pagrindine grupe ir užėmė šeštą vietą.

Trečiajame etape lenktynių dalyviai iš Valmieros į Pernu įveikė 164,5 km. Pergalę šventė pirmojo etapo nugalėtojas 26 metų ukrainietis Michailas Kononenka ("Kolss"). Jis distanciją nuvažiavo per 3 val. 46 min. 50 sek. (vid. greitis - 43,512 km/h). Po finišo sprinto antrą vietą užėmė Rusijos atstovas Mamyras Stašas ("Itera-Katiuša"), o trečią - olandas Mathieu van der Poelis ("BKCP-Powelplus").

Airidas Videika ("Top Team") finišavo 23-ias, o Žydrūnas Savickas (Lietuvos rinktinė) - 24-as. Kiti lietuviai į 60-uką nepateko. Pagrindinę grupę sudarė 29 dviratininkai.

Sprinteris A. Kruopis laimėjo pirmąjį trečiojo etapo tarpinį finišą ir pelnė tris premijines sekundes. 

Lenktynių pradžioje nuo pagrindinės grupės atitrūko 14 dviratininkų, tarp kurių buvo ir Lietuvos rinktinės narys Vytautas Kaupas. Pagrindinė grupė pabėgimu nebuvo patenkinta ir netrukus organizavo pabėgėlių "medžioklę". Pagrindinei grupei pavijus bėglius, į priekį nuvažiavo 2013 metų lenktynių nugalėtojas Philippas Walslebenas (“BKCP – Powerplus”), Markusas Eichleris (“Team Stolting”), Vladimiras Garachavikas (Baltarusijos rinktinė) ir Theo Reinhardtas (Vokietijos rinktinė).

Ketveriukei įgijus beveik keturių minučių pranašumą ir iki finišo likus apie 80 km į darbą kibo nacionalinė Lietuvos komanda. Paulius Šiškevičius, Darijus Džervus ir broliai Vytautas bei Gediminas Kaupai vieni dirbo beveik visus 80 km ir pavijo lyderių grupę. Kai atsilikimas ištirpo iki kiek daugiau minutės, prie lietuvių prisijungė ir kitos komandos.

Iki finišo likus 3 km, M. Elchleris dar bandė gelbėtis pabėgdamas nuo likusių trijų dviratininkų, bet pasiekus paskutiniojo kilometro žymę pavijo paskutinį bėglį ir pasileido finišo link.

“Šiandien komanda puikiai padirbėjo ir pavijo bėglius. Deja, pabaigoje ne viskas susiklostė taip, kaip norėjome. Paskutiniame kilometre mūsų pajėgos išseko, o artėjant finišo link “atsisėdau" ne ant to žmogaus ir nepavyko pasiekti geresnio rezultato. Komanda už darbą nusipelno geriausio įvertinimo, o mano asmeninį rezultatą vertinti sunku”, – po finišo apmaudo neslėpė A. Kruopis.

"Lenktynės daugmaž vyko taip, kaip ir planavome. Daugelis komandų bandė organizuoti pabėgimą, nes tikėjosi, kad grupė nesivys, bet tokia situacija mus nelabai tenkino. Prieš startą buvome nutarę: jei pabėgime neturėsime savo žmogaus, darysime viską, kad pasivytume bėglius ir kad visa grupė atvažiuotų į finišą bei Aidis Kruopis galėtų spurtuoti pagrindinėje grupėje, - pasakojo rinktinės treneris Artūras Kasputis. - Buvo pabėgę du vokiečiai ir po vieną baltarusį bei austrą, o su mumis dirbti niekas nenorėjo. Komanda praktiškai keturiese dirbo visus 80 km ir sumažino lyderių pranašumą iki minutės, o tuomet prisijungė ir kiti. Bet pagrindinis darbas buvo atliktas mūsų vyrų, komanda padarė viską, kad grupė atvažiuotų į finišo sprintą“.

Geltonus lenktynių lyderio marškinėlius susigrąžino M. Kononenka. Po antrojo etapo pirmavęs austras Clemensas Fankhauseris ("Tirol") bendrojoje įskaitoje nukrito į antrą vietą. Jis nuo Ukrainos dviratininko atsilieka 9 sek.  Trečią vietą ir toliau užima olandas M. van der Poelis. Jį nuo lyderio skiria 10 sek. 

23 metų Ž. Savickas išlieka šeštas. Jis lyderiui pralaimi 34 sek. A. Kruopis (+17.05) yra 40-as, Mykolas Račiūnas ("Top Team", +18.44 sek.) - 61-as,  Airidas Videika ("Top Team", +20.31) - 72-as, Vytautas Kaupas (Lietuvos rinktinė, +23.07) - 76-as, Paulius Šiškevičius (Lietuvos rinktinė, +23.45) - 77-as, Gediminas Kaupas (Lietuvos rinktinė, +24.57) - 79-as, Darijus Džervus (Lietuvos rinktinė, +24.58) - 80-as, Elijus Čivilis ("Top Team", +28.05) - 92-as, Deividas Vileniškis ("Top Team", +28.18) - 94-as, o Andrius Pečiulis ("Top Team", +29.35) - 98-as.

Iš 119 lenktynes pradėjusių dviratininkų klasifikuoti 106.

Komandų įskaitoje tvirtai pirmauja Ukrainos ekipa "Kolss". Lietuvos rinktinė (+38.00) tarp 20 komandų yra dvylikta, o "Top Team" ekipa (+1:00.52) - aštuoniolikta. 

„Baltic Chain Tour" lenktynes, kurioms suteikta UCI 2.2 kategorija, sudaro penki etapai (iš viso – 851,8 km). Pirmajame etape dviratininkai važiavo iš Vilniaus į Panevėžį, antrajame - iš Rygos į Siguldą. Šeštadienį lenktynių dalyviai startuos Pernu, o finišuos Viljandyje (165,5 km). Sekmadienį dviratininkai važiuos iš Viljandžio į Taliną (179,6 km).

Lenktynių prizų fondą sudaro beveik 12 tūkst. eurų. Varžybose startuoja trys Estijos, po dvi – Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos bei po vieną Austrijos, Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Kazachstano, Lenkijos, Norvegijos, Slovakijos ir Ukrainos komandą.

Pernai šiose lenktynėse Ž. Savickas užėmė trečią vietą, o Lietuvos rinktinė nugalėjo komandų įskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nike 2015 en ligne

nike 2015 en ligne portretas
Hey, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!

michael kors apricot fluorescence

michael kors apricot fluorescence portretas
Hello this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated! michael kors apricot fluorescence http://www.preecompuserve.ncronline.net/online.asp?url=michael-kors-apricot-fluorescence-b-3733.html

Vivienne

Vivienne portretas
This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! Vivienne http://www.316electrical.com/vivienne-p-307.html
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių