Karių ralio komanda: dalyvauja tik merginos

  • Teksto dydis:

Beveik po dvejų metų pertraukos vėl grįžta projektas "Karys – lenktynininkas". "Pasibaigus pirmajam sezonui, sulaukiau didžiulio susidomėjimo ir klausimų iš karių pusės dėl projekto tęstinumo. Beveik prieš metus buvo nuspręsta organizuoti antrąjį "Karys – lenktynininkas" sezoną, tik šį kartą pakeitėme projekto formatą", – pasakojo idėjos autorius Stasys Tarailė.

Skirtingai nuo pirmojo sezono, kai buvo renkama mišri Lietuvos kariuomenėje tarnaujančių karių ralio komanda, šiemet projekte išvysime tik merginas, tarnaujančias Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-ojoje rinktinėje. Taip pat projekto antrajame sezone yra skirtos kelios vietos svečių teisėmis dalyvaujančioms karėms iš kitų rinktinių.

Šį kartą bus renkama nebe ralio, o ilgų distancijų žiedinių lenktynių merginų komanda, kurią sudarys keturios vairuotojos, šešios mechanikės ir komandą aptarnaujantis personalas. Pirmas etapas vyko Kaune.

Pagrindinis visų dalyvių tikslas bei prizas – teisė startuoti 2021 m. liepos mėnesį vyksiančiose, didžiausiu sporto renginiu Baltijos šalyse tituluojamose "Aurum 1006 km" lenktynėse. Merginų laukia šeši atrankos etapai, kurie komisijai leis geriau pažinti kandidates, įvertinti jų perspektyvas sėsti prie lenktyninio automobilio vairo, imtis mechaninių darbų ar realizuoti savo sugebėjimus kitose komandos pozicijose.

Pirmame šio unikalaus projekto etape profesionaliomis lenktynininkėmis trokštančių tapti merginų prisistatymą vertino komisija, sudaryta iš tokių nacionalinio ir tarptautinio garso automobilių sporto atstovų kaip garsus lenktynininkas Stasys Brundza – tradiciškai paskirtas komisijos pirmininku. Taip pat daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionas, ralio lenktynininkas ir ralio fiestos "DHL rally Elektrėnai" organizatorius Ramūnas Čapkauskas, lenktynininkas Egidijus Gutaravičius, inžinierius, lietuviškų Dakaro maratono automobilių kūrėjas Darius Biesevičius, Lietuvos automobilių sporto federacijos techninių reikalavimų komiteto pirmininkas Egidijus Janavičius ir jau daugelį metų Lietuvos automobilių sporto viršūnėje besisukantis, vienu geriausių šturmanų Lietuvoje tituluojamas Žilvinas Sakalauskas.

Pretendenčių laukė trumpas prisistatymas, kuris turėjo įtikinti komisijos narius, kad merginų charakteris, fizinės ir psichologinės savybės yra tinkamos automobilių sportui. Jos nebijo iššūkių, sugebės atitinkamai reaguoti į nestandartines situacijas, ir yra tvirtai užsibrėžusios tikslą – startuoti 2021 m. liepos mėnesį vyksiančiose garsiose ir ne vienam svajone tapusiose "Aurum 1 006 km" lenktynėse. Taip pat merginoms buvo skirti provokuojantys komisijos klausimai ir atsakingai sudarytas testas, siekiant patikrinti karių savanorių žinias apie tarptautinio ir nacionalinio masto automobilių sporto varžybas, žinomas automobilių sporto asmenybes, mašinų detales ir markes.

Paklausta, kaip vertina pirmą projekto etapą, viena iš pretendenčių į lenktynininkes Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės karė savanorė vyr.eilinė Margarita Melinytė teigė, kad šis etapas buvo labai svarbus ir atsakingas, kadangi po jo paaiškės, ar tęsis dalyvavimas projekte, ar ne.

"Man asmeniškai patiko, buvo įdomu susipažinti iš arčiau su komisijos nariais, pažinti kitas projekto dalyves. Dabar belieka laukti rezultatų", – sakė M.Melinytė. Kitas atrankos etapas dalyvių laukia jau kovo pabaigoje. Merginos turės demonstruoti savo vairavimo įgūdžius lenktynių simuliatoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
darbo metu kas nenoretu palakstyt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių