Karatė kovotojos sieks naujų trofėjų

  • Teksto dydis:

Balandžio 13–14 d. Vilniuje vyksiančiame Europos kiokušin karatė čempionate kaunietė Inga Mikštaitė bus viena tituluočiausių kovotojų.

Iššūkiams pasiruošusi

Per savo karjerą I.Mikštaitė jau dešimt kartų tapo Europos čempione, sykį triumfavo pasaulio čempionate.

Pernai Vroclave lietuvė per finalo dvikovą įveikė lenkę Martą Luboš, kuri išmėgins jėgas ir Vilniuje.

"Varžovės prieš kiekvieną akistatą su Inga iš anksto nusiteikia, kad bus labai sunku ir tai turi įtakos, – kalbėjo vienas Lietuvos kiokušin karatė rinktinės trenerių Ričardas Poška. – Ingos patirtis milžiniška, energijos taip pat ji turi daug, tad bus pagrindinė pretendentė į aukso medalį. Lenkijos sportininkė sieks revanšo, būtų keista, jei būtų kitaip, tačiau namuose, kaip sakoma, ir sienos padeda."

"Jaučiuosi gerai, gal tik streso ir atsakomybės daugiau, nes varžybos vyks mano šalyje, – sakė I.Mikštaitė. – Čempionatui ruošiausi pagal planą, traumų nepatyriau. Svarbiausia – tinkamai nusiteikti psichologiškai, o kūnas viskam paruoštas. Laukiu varžybų, noriu kuo greičiau žengti ant tatamio."

I.Mikštaitė (svorio kategorija 55–60 kg) pagrindine savo konkurente vadina M.Luboš.

"Su ja jau daug kartų esame susitikusios. Lenkė labai tobulėja. Jei susikautume Vilniuje, sirgaliams tikrai būtų ką pažiūrėti, – tvirtino kaunietė. – Dauguma kitų mūsų svorio kategorijos sportininkių – jaunos, pirmiausia reikėtų dėmesį atkreipti į vengrę Lili Mezo. Ji jaunimo grupėje skynėsi kelią nokautais, tad, manau, bus viena pretendenčių į medalius."

Varžovės prieš kiekvieną akistatą su I.Mikštaite iš anksto nusiteikia, kad bus labai sunku ir tai turi įtakos kovai.

Tikisi medalių

Per 65 kg svorio kategorijos kovotojų varžybose nedalyvaus 2018-ųjų Europos čempionė rumunė Andreea Merca.

Pagrindinės pretendentės užimti laisvą sostą – praeitų metų vicečempionė Brigita Gustaitytė ir bronzos medalį iškovojusi švedė Sara Hagge. Lietuvai taip pat atstovaus Nora Vaznelytė ir Diana Balsytė.

Į prizines vietas taikysis prancūzė Camille Haddouche, laimėjusi atvirą Didžiosios Britanijos čempionatą, ir pasaulio čempionės titulą savo sportinių trofėjų kolekcijoje turinti lenkė Agata Winiarska.

"Manau, pusfinalyje turėtų susikauti mūsų šalies sportininkės. Šios svorio kategorijos, kaip ir 55–60 kg, turime daugiausia galimybių laimėti auksą, – teigė R.Poška. – Visos trys mūsų kovotojos – stiprios, lygiavertės."

Medalių tikimasi ir iš 60–65 kg svorio kategorijos Lietuvos kiokušin karatė kovotojų.

Šios grupės favoritės – 2018-ųjų Europos čempionė lenkė Monika Zielinska ir absoliučios svorio kategorijos čempionė bulgarė Ivanka Deleva, taip pat vengrė Gyongyi Seregely, gruzinė Tamara Bibileišvili.

Joms iššūkį mes lietuvės Aneta Meškauskienė, Magdalena Gustaitytė ir Vaiva Kairaitytė.

"Ši grupė – labai konkurencinga, stipri. Daug priklausys nuo burtų ir pirmų dvikovų. A.Meškauskienė – labai patyrusi, V.Kairaitytė – itin motyvuota, M.Gustaitytė niekada nestokoja entuziazmo. Manau, kažkuri iš mūsiškių turėtų būti prizininkė, o gal net dvi."

Mūšiai tęsis dvi dienas

Svorio kategorijos iki 50 kg Europos čempionės titulą gins ukrainietė Aliona Veresniak, o Lietuvai atstovaus Ivona Koreckaja, Erika Žeburtovič ir Raminta Makackaitė.

50–55 kg svorio kategorijos Europos čempione pernai tapusi Skaistė Venckutė šių metų varžybas praleis, o estafetę bandys perimti Emilija Korotkovaitė, Gerda Pekarskaitė ir Simona Urbutytė.

Balandžio 13-ąją Vilniuje numatytos moterų svorio kategorijų iki 50 kg, 50–55 kg ir 55–60 kg bei vyrų iki 65 kg ir 65–75 kg varžybos, o 14 d. – moterų 60–65 kg ir per 65 kg bei vyrų 75–85 kg, 85–95 kg ir per 95 kg kovos.


Šiame straipsnyje: KaratekovotojosInga Mikštaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių