Kanojininkui H. Žustautui – planetos taurės etapo Vokietijoje auksas

  • Teksto dydis:

Antrojo pasaulio baidarių ir kanojų taurės etapo varžybų Vokietijoje aukso medalį vyrų 200 m rungties finale šeštadienį iškovojo kanojininkas Henrikas Žustautas, o antrasis Lietuvos atstovas šioje rungtyje - Jevgenijus Šuklinas - užėmė ketvirtą vietą tarp 30 sportininkų.

Aštuonių dalyvių pagrindiniame finale H. Žustautas sugaišo 39,897 sekundės, aplenkęs prizininkais tapusius kiną Qiangą Li (40,460 sek.) bei ispaną Alfonso Benavidesą Lopezą de Ayalą (40,499 sek.).

J. Šuklinui (40,703 sek.) šios rungties finale pavyko aplenkti varžovus iš Moldovos, Kanados, Prancūzijos bei Irano, o Baltarusijos kanojininkas buvo diskvalifikuotas.

Europos čempionato prizininkų dvivietė - baidarininkai Aurimas Lankas bei Edvinas Ramanauskas - vyrų 200 m rungties pagrindiniame finale šeštadienį buvo greitesni tik už varžovus iš Italijos bei tarp 30-ies dvivietininkų įgulų šiose varžybose galutinėje rikiuotėje buvo septinti - 32,766 sekundės.

Šios rungties auksą iškovojo serbai Marko Novakovičius ir Nebojša Grujičius (31,669 sek.), aplenkę vokiečius Tomą Liebscherį bei Ronaldą Rauhe'ą (31,750 sek.) ir britus Liamą Heathą bei Jonathaną Schofieldą (32,131 sek.).

Šeštadienio vakarą 200 m rungties vienviečių baidarininkų pusfinalyje dėl vietų finale kovos Ignas Navakauskas ir E. Ramanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių