„Kalėdinės žaidynės“ sukvietė sportininkus iš vaikų globos namų

  • Teksto dydis:

Antradienį Jonavos sporto arena nušvito vaikų šypsenomis, skambėjo nuoširdus juokas ir azarto šūksniai.

Jau septintus metus vykstantis socialinis projektas „Kalėdinės Žaidynės’17“ sukvietė ir suvienijo daugiau nei pusę tūkstančio vaikų iš visos Lietuvos vaikų globos namų bendram tikslui – dovanoti vieni kitiems nepamirštamas emocijas.

„Kalėdinės Žaidynės“ - tai renginys, į kurį išsiaiškinti metų sportiškiausias komandas kvadrato, krepšinio, futbolo ir netradicinių estafečių rungtyse kasmet suvažiuoja visos Lietuvos vaikų globos namų auklėtiniai, renginio globėjais tampa ir su vaikais patirtimi dalinasi žinomi Lietuvos sportininkai.

„Visų laukiama šventė ne tik tobulina vaikų suvokimą apie sportą, kaip puikią laisvalaikio praleidimo formą, skatina ruoštis ir gerinti rezultatus visus metus, bet kartu ir ugdo komandinę dvasią, tarpusavio pasitikėjimą bei suteikia daugybę gerų emocijų prieš didžiąsias metų šventes", - sakė renginio organizatorius Arūnas Valickas. 

Šventės metu vaikai ne tik varžėsi tarpusavyje, bet ir dalyvavo jungtinėse komandose, kur mokėsi bendrauti, sutarti ir siekti bendro tikslo drauge.

Savo įspūdžiais dalinosi ir FK „Jonavos“ gynėjas Aurimas Tručinskas: „Labai smagu buvo sudalyvauti ir pabūti su vaikais. Žiūrėdamas į juos pats save prisiminiau, kai buvau mažas. Šie vaikai šiek tiek kitokie, nei mes buvome: labiau aktyvūs, tiesiog sprogsta energija, visur noriai dalyvauja. Jie – tikri energijos užtaisai.“

Šiemet šventės dalyvius džiugino Martyno Kavaliausko koncertinė programa, šunų dresūros pasirodymai, susitikimas ne tik su FK „Jonava“ futbolininkais bei MFK “Kauno Žalgirio” futbolininkėmis, bet ir su Lietuvos kariuomenės kariūnais. Dalyviai ne tik stebėjo parodomuosius pasirodymai, bet ir patys aktyviai dalyvavo iššūkių treniruotėse su lenktynininkų pasirengimo treneriu Mindaugu Pociumi, bendravo su Lietuvos kariūnais, kurie atsivežė ir vaikams pristatė ginklų ir amunicijos parodą, dalyvavo futbolo meistriškumo užsiėmimuose, turėjo galimybę susipažinti su šunimis bei mokytis juos dresuoti. Renginį globojo Lietuvos futbolo federacija ir BC Panevėžio „Lietkabelis”. Šventę vainikavo sportiškiausių komandų apdovanojimai, šventinis tortas ir Kalėdų Senelio dovanos visiems dalyviams.

Organizatoriai džiaugiasi, kad socialiai atsakingo verslo dėka šis projektas žengė kuklius pirmuosius žingsnius 2011 m. ir per šešerius metus išaugo iki didelio, žinomo ir visų laukiamo kasmetinio renginio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių