Kaip Pjongčango olimpiados atidaryme atrodė lietuviai, latviai ir estai?

  • Teksto dydis:

Penktadienį vykstančioje Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje pasirodė ir Lietuvos atstovai. Mūsiškiai olimpiados dalyvių parade pasirodė penkiolikti.

Lietuvos sportininkai šį kartą žygiavo 15-i, nors dažniausiai pasirodydavo daug vėliau. Taip nutiko dėl korėjiečių abėcėlės ypatumų. Lietuvos vėliavą per atidarymą nešė biatlonininkas Tomas Kaukėnas.

Pirma tradiciškai stadiono taku žengė šiuolaikinių olimpinių žaidynių pradininkė Graikija. Po jos pasitikta ne, kaip įprasta, valstybė, kurios pavadinimas prasideda A raide, bet Gana. Už jos – Nigerija, Pietų Afrikos Respublika, Nyderlandai, Norvegija, Naujoji Zelandija, Danija, Vokietija, Rytų Timoras, Latvija, Libanas, Rumunija, Liuksemburgas ir Lietuva. Pirma valstybė, kurios pavadinimas prasideda A raide – Armėnija – parade pasirodė tik 42-a. Iš viso žaidynėse dalyvaus 91 delegacija.

Lietuviams atidarymo parade skirta kvota – 15 žmonių. Iš devynių sportininkų iškilmėse nedalyvavo tik biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė. Patyrusi atletė, kuriai šios žaidynėse jau penktosios, nutarė pailsėti prieš šeštadienio startą. 13.15 val. Lietuvos laiku 7,5 km sprinto lenktynėse dalyvaus D. Rasimovičiūtė ir Natalija Kočergina.

Prie aštuonių sportininkų atidarymo parade prisijungė septyni delegacijos nariai.

Nors atidarymo iškilmės vyko spaudžiant iki 14 laipsnių šalčiui, organizatoriai parūpino įvairių priemonių apsisaugoti nuo šalčio – nuo specialių šildančių pagalvėlių ant kėdžių tribūnose, iki uždangalų nuo vėjo ir šildymo zonų stadione.

„Mūsų delegacijos apranga ir batai labai šilti, be to, sportininkams nereikės stovėti vietoje, o pražygiavus parade visi galės iškart važiuoti į kaimelį“, – aiškino viena Lietuvos olimpinės misijos vadovių Vida Vencienė.

Lietuvos rinktinės aprangą gamino bendrovė „Audimas“, aprangos kolekcijos autorė – Fiona Appleton, dirbanti ir su tokias prekės ženklais kaip „Adidas“, „Nike“, „Puma“ ir „Under Armour“. Baigiamuosius kolekcijos dizaino elementus sudėliojo ir aksesuarus priderino dizaineris Giedrius Paulauskas.

Mūsų kaimyninės Latvijos sportininkai atidarymo ceremonijoje taip pat žygiavo neįprastai anksti – 11-u numeriu.

Estijos sportininkų delegacija atidaryme pasirodė 50-u numeriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Estų rinktinei uniformas sikūrė Monton. Berods, jau 8 metus iš eilės.

Labai

Labai portretas
Gražu, įspūdinga!Visos šalys atrodė puikiai!

Lietuvė

Lietuvė portretas
Mano nuomone, visų trijų valstybių sportininkai atrodė tikrai labai gražiai. Sėkmės jems visiems
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių