Kaip J. Valančiūno sezoną įvertino Kanados spauda?

Trečiadienį Toronto „Raptors“ klubas 2012-2013 m. NBA sezoną užbaigė gražia pergale prieš Bostono „Celtics“ (114:90). Tačiau šis „Raptors“ sezonas toli gražu nebuvo rožėmis klotas. Kanados spauda, remdamasi šį sezoną demonstruotu žaidimu bei atsižvelgusi į tai, ko iš krepšininkų buvo tikimasi prieš sezoną, nusprendė parašyti pažymius visiems Toronto ekipos nariams, o jos naujokas lietuvis Jonas Valančiūnas atsidūrė tarp pirmūnų.

Už J.Valančiūną geresnio pažymio susilaukė tik „Raptors“ aukštaūgis Amiras Johnsonas. Tuo tarpu kitas Toronto lietuvis Linas Kleiza, šį sezoną sužaidęs vos 20 mačų, buvo įvertintas prasčiau.

„Toronto „Raptors“ ekipa baigė sezoną. 34 pergalės, 48 nesėkmės ir penkti iš eilės metai be atkrintamųjų varžybų. Tačiau pergalių ir pralaimėjimų balansas neatspindi to, ką Toronto ekipa išgyveno. Deja, šis sezonas atnešė daug nusivylimo“, – rašo NBA apžvalgininkas Erikas Koreenas.

E.Koreeno manymu, galutinį „Raptors“ rezultatą lėmė daug priežasčių. „Šie metai „Raptors“ buvo niūrūs. Sezoną komanda pradėjo klaikia 4 pergalių ir 19 pralaimėjimų serija, patyrė begalę apmaudžių nesėkmių, susidūrė su keletu abejotinų teisėjų sprendimų, kurie jiems kainavo rungtynes, išgyveno vidinius komandos neramumus, banguotą visų krepšininkų, išskyrus, ko gero, vienintelį A.Johnsoną, žaidimą, keistus trenerių štabo sprendimus, pajėgaus įžaidėjo  trūkumo skaudulį ir milžiniškus mainus sezono viduryje. Nepaisant solidaus sezono finišo, neįmanoma pamiršti visų mini dramų, kurios persekiojo „Raptors“, – pažymi jis.

Tinklalapio nationalpost.com pažymiai „Raptors“ lietuviams:

Jonas Valančiūnas, centras

Pažymys: B-

62 rungtynės, 8.9 tšk., 6.0 atk. kam., 56 proc. pataikymas

Po sūpuoklių sezono pradžioje, Valančiūnas ilgainiui atsiskleidė ir buvo pripažintas Rytų konferencijos mėnesio naujoku. Vasarą J.Valančiūnas galės daugiau pamąstyti apie gynybos NBA lygoje niuansus ir tai neabejotinai jam turėtų padėti kitais metais gauti daugiau žaidimo laiko.

2013-2014 metų atlyginimas: 3,526440 JAV dolerių

Kitias sezonas: Rungtyniaus „Raptors“ starto penkete, savo gerėjančiu žaidimu įkvėps NBA apžvalgininkus apie jį rašyti savo blog‘uose.

Linas Kleiza, puolėjas

Pažymys: D-

20 rungtynių, 7.4 tšk., 2.6 atk. kam., 33 proc. pataikymas

Jis žaidė vos 20 mačų. Ir nė vieno 2013 metais, todėl sunku jį teisti. Tačiau L.Kleiza dėl kelio traumų prarado kone du iš trijų sezonų Toronte. O žaisdamas jis nebuvo toks efektyvus, kaip iš jo buvo tikėtasi.

2013-2014 metų atlyginimas: 4,600000 JAV dolerių

Kitas sezonas: Gavęs amnestiją iš „Raptors“, bandys tęsti karjerą kažkur kitur.

Pažymiai kitiems „Raptors“ krepšininkams:

Quincy Acy C+

Alanas Andersonas C+

Andrea Bargnani F

DeMaras DeRozanas C+

Rudy Gay‘us C

Aaronas Gray‘us D+

Amiras Johnsonas A-

Kyle‘as Lowry C-

Johnas Lucasas C

Mickaelis Pietrusas D+

Terrence‘as Rossas C-

Sebastianas Telfairas C

Dwane‘as Casey (treneris) D

Bryanas Colangelo (komandos vadovas) D



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
užteks čia apie tą luserį rašyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių