Kačerginėje prasideda lemiamos žiedinių lenktynių kovos

  • Teksto dydis:

Ilgų distancijų žiedinių lenktynių čempionato lyderiai šių metų sezoną žada pabaigti su trenksmu. Šį savaitgalį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyksiančiose 555 km lenktynėse „GSR-Telšių statyba“ komandos lenktynininkai sieks trečiąkart nugalėti ir apginti čempionų vardus.

Šiemet kauniečiams pavyko laimėti abejas 555 km lenktynes, vykusias Estijoje ir Latvijoje. Sportininkai tikisi, kad trečias startas nemeluos ir gimtojo miesto trasoje.

„Automobilis paruoštas ir išbandytas. Praėjusį sekmadienį turėjome progos „Nemuno žiede“ atlikti testus. Viskas ėjosi sklandžiai. Atrodo, kad šiek tiek kaitusį variklį „išgydėme“. Tikimės, kad ir per varžybas nesusidursime su netikėtumais“, – pasakoja vienas iš greitojo „Radical SR5“ bolido pilotų Arūnas Granskas.

Šiam lenktynininkui teks vienam dalyvauti šeštadienį vyksiančiose treniruotėse ir kvalifikaciniuose važiavimuose, mat kitas komandos narys Rokas Steponavičius tuo metu dirbs Italijoje, garsiojoje Monzos trasoje. Ten šį savaitgalį vyksta vienas iš „Radical“ Europos pirmenybių etapų.

„Vykstu pasisemti įkvėpimo į legendinę vietą, kad 555 km lenktynėse startuočiau tik su pergalingu nusiteikimu, – šypteli R. Steponavičius, į Lietuvą parskrisiantis prieš pat varžybas, sekmadienio naktį. – Dirbdamas „Speed Factory Racing“ komandos mechaniku nuolat sukuosi aplink „Radical“ sportinius automobilius. Ten įgyta patirtis labai praverčia per ilgų distancijų žiedines lenktynes Lietuvoje, kai prireikia greitai nustatyti ir sutvarkyti gedimą, pareguliuoti automobilį ar atlikti bet kurį kitą techninį darbą.“

Paskutinio šiais metais žiedinių lenktynių savaitgalio „Grand finals“ organizatoriai žiūrovams žada ne tik kovą 555 km distancijoje, bet ir kitų intriguojančių batalijų „Nemuno žiedo“ trasoje. Po šeštadienio treniruočių bei kvalifikacijos, kitądien prie starto linijos rikiuosis Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatų dalyviai. Jų gretose „GSR-Telšių statyba“ komandos garbę gins „Ginneta GT“ sportinį automobilį pilotuojanti Ernesta Globytė. Be to, tarpusavio jėgas trasoje pirmąkart išmėgins į dvikovą stosiantys sraigtasparnis ir sportinis automobilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių