K. Baužos sąskaitoje – įveikti keturi varžovai

Prahoje (Čekija) surengtame pasaulio vyrų dziudo taurės atvirame "European Open" serijos turnyre bronzos medalį iškovojo Karolis Bauža, į pajėgiausių aštuntuką pateko ir Ignas Mečajus.

Pratęsė tradiciją

Svorio kategorijos iki 100 kg atletų grupėje kaunietis K.Bauža nugalėjo suomį Marttį Puumalaineną, rumuną Danielį Matei, bet kovodamas dėl vietos pusfinalyje nusileido ukrainiečiui Antonui Savickiui.

Paguodos varžybose 30-metis lietuvis įveikė lenką Tomaszą Domanskį bei prancūzą Cedricą Olivarą ir užėmė trečią vietą.

Tarptautinės dziudo federacijos (IJF) pasaulio reitingų lentelėje C.Olivaras yra 79-oje pozicijoje, K.Bauža – 99-oje.

Trenerio Petro Vinciūno auklėtinis pratęsė tradiciją – Čekijos sostinėje sėkmingai pasirodė ir 2016-aisiais, kai taip pat iškovojo bronzos medalį. Pernai K.Bauža buvo trečias šios serijos turnyre Katovicuose (Lenkija).

Alytiškis I.Mečajus (per 100 kg) įveikė Pedro Pinedą (Venesuela) ir Irinelį Grigorą Chelaru (Ispanija), tačiau pralaimėjo Lukašui Krpalekui (Čekija) bei Hamzai Ouchani (Prancūzija) ir kartu su prancūzu Messie Katanga pasidalijo septinta vieta.

Dvi pergales Prahoje šventė ir kaunietis Regimantas Rybinas (iki 73 kg) – įveikė Andrejų Svobodą (Čekija) ir Abdullah Hamadą iš Saudo Arabijos, tačiau pralaimėjo ukrainiečiui Artiomui Chomulai ir į aštuntuką nepateko.

Rinktinė – 14-oje vietoje

Po vieną varžovą nugalėjo ir po nesėkmę patyrė Ramūnas Diburys (iki 90 kg) ir Tigranas Galstianas (iki 81 kg).

Plungiškis R.Diburys įveikė čeką Radimą Knapeką, bet nusileido kazachstaniečiui Almazui Akraševui, o kaunietis T.Galstianas palaužė vengrą Barnabą Bevizą, tačiau pripažino Švedijos atstovo Robino Paceko pranašumą.

Pirmas kovas pralaimėjo elektrėniškis Andrejus Klokovas (iki 66 kg, kazachstaniečiui Kairatui Agibajevui), vilnietis Artūras Maiboroda (iki 81 kg, ispanui Danieliui Ruizui Merino), alytiškis Rokas Nenartavičius (iki 90 kg, ukrainiečiui Viktorui Makuchai), elektrėniškis Kęstutis Vitkauskas (iki 73 kg, estui Oscarui Pertelsonui).

Sėkmingiausiai pasirodė Baltarusijos rinktinė, laimėjusi po du aukso, sidabro ir bronzos medalius. Lietuvos komanda užėmė 14-ą vietą. Turnyre dalyvavo 41-os šalies dziudo meistrai, tarp jų – Venesuelos, Japonijos, Irano, Kolumbijos, Australijos, Dominikos Respublikos sportininkai.

Pralaimėjo pirmą dvikovą

Moterys varžėsi Varšuvoje (Lenkija). Turnyre jėgas išmėgino 24 šalių dziudo kovotojos.

Vienintelė Lietuvos atstovė vilnietė Anastasija Beliaziun (iki 57 kg) pirmą dvikovą pralaimėjo čekei Verai Zemanovai.

Savo sąlygas diktavo šeimininkės lenkės – iškovojo iš viso 2 aukso, 3 sidabro ir 2 bronzos medalius. Po vieną aukso medalį pelnė Mongolijos, Vokietijos, Austrijos, Ukrainos ir Izraelio dziudo meistrės.


Šiame straipsnyje: Karolis Baužadziudo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Sveikinimai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių