A. Juknevičius teikia protestą Dakaro ralio organizatoriams

  • Teksto dydis:

Penktadienio etape Dakaro ralyje vyravo tikras chaosas, nemažai lenktynininkų pasiklydo ir negalėjo rasti kelio į finišą, pranešė portalas delfi.lt.

Kai kurie lyderiai, tarp jų Miko Hirvonenas ir Yazeedas al Rajhi finišavo neįveikę trečiojo patikros punkto. Pagal varžybų reglamentą už tai turėtų būti skiriama bauda, tačiau varžybų organizatoriai nusprendė šį kartą padaryti išimtį.

Dėl šio sprendimo Antanas Juknevičius ir jo kolegos iš „South racing“ komandos pateikė organizatoriams skundą, kadangi jie įveikė patikros punktą, tačiau jo ieškodami prarado beveik 40 min.

„Labai nesąžininga. Visa mūsų komanda rašo protestą, nes visos „South racing“ ekipos, tame tarpe ir mes paėmėme visus patikros punktus, valandą gaišom, bet paėmėm, o labai daug lyderių, pirmųjų mašinų nepaėmė patikros punkto ir organizacija priėmė sprendimą jiems neskirti baudos.

Jeigu jie būtų paėmę, o mes nepaėmę, tai taip nebūtų. Yra labai daug nesąžiningų dalykų, lyderiams patiesia baltus kilimėlius ir užmauna baltas kelnaites, kad jų labai neskriausti. Kai taip saugomi tie lyderiai, tai kaip mes galime tapti lyderiais?“, – sakė A. Juknevičius.

Lenktynininko teigimu, už nepravažiuotą patikros punktą turėtų būti skiriamos 2 val. baudos, tokiu atveju „Craft Bearings“ komandos šansai užimti aukštesnes pozicijas taptų gerokai didesni.

„Mes vakar praradom 2 val., bet dėl gedimų, remontų ir taip toliau, bet mes paimam visus taškus. O mes sukiojomės dėl to 40 min. Yra tokių nesąžiningų dalykų, rašysim protestus, bandysim daryt taip, kad Dakaras būtų sąžiningas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių