J.Plaza: Ispanijoje „Žalgiris“ laikomas didžia komanda

Šiandien Kauno „Žalgirio” arenoje buvo oficialiai pristatytas naujasis komandos vyriausiasis treneris Joanas Plaza bei klubu atstovausiantys legionieriai iš JAV – Oliveris Lafayette'as ir Tremmelas Dardenas.

Klubo generalinis direktorius Vitalijus Vasiliauskas komandos naujokams įteikė marškinėlius, pažymėtus 20 (P.Lafayette‘as) ir 4 (T.Dardenas) numeriais.

„Neseniai vykusiame Eurolygos akcininkų susirinkime „Žalgiris“ buvo apdovanotas specialiu prizu kaip klubas, kuris į savo namų rungtynes pritraukia gausiausią žiūrovų minią. Turime pajėgią komandą, gerą trenerį bei nuostabią areną. Ateinantį sezoną mūsų tikslai bus tik patys aukščiausi“, – kalbėjo V.Vasiliauskas.

Paprašytas konkretizuoti ateinančio sezono uždavinius, klubo vadovas atviravo. „Eurolygoje minimalus tikslas yra „Top 16“, turime daug potencialo, kad galėtume sužibėti VTB Vieningoje lygoje, o Lietuvoje daugelį metų mums minimalus tikslas yra auksas“, – kalbėjo direktorius.

Pirmą kartą prie „Žalgirio“ vairo stovėsiantis ispanas J.Plaza prisipažino, kad jam didžiulė garbė treniruoti tokio kalibro komandą. „Atvykau iš šalies, kur „Žalgiris“ laikomas didžia komanda. Galite paklausti kiekvieno ispano, ir jie jums tai patvirtins. Tikiuosi, kad kausimės visose varžybose ir neskirstyme priešininkų į lengvus ar sunkius. Svarbiausia, jog kiekvienas dirbtume atsakingai ir protingai. Labai norėčiau, kad sezono pabaigoje sirgaliai sakytų, kad per šiuos metus ūgtelėjo tiek visa komanda, tiek jos treneris“, – mintimis dalijosi katalonas.

Strategas prisipažino, kad dar nespėjo pažinti miesto, kuriame dirbs artimiausius metus. „Kol kas per šias keletą dieną buvo tiek dalykinių susitikimų su klubo vadovais ir asistentais, kad laisvo laiko praktiškai neturėjau.  Tačiau atvykdamas čia žinojau Lietuvą kaip šiaurės Šveicariją, todėl tikiuosi, kad man čia patiks“, – atviravo specialistas.

Malagos „Unicaja“ klube pernai rungtyniavęs T.Dardenas prisipažino, kad pernelyg neabejojo, kai sulaukė kauniečių pasiūlymo.

„Esu dėkingas už galimybę rungtyniauti komandoje su tokiomis giliomis tradicijomis. Stengsiuosi dirbti kiekvieną dieną, kad ekipa pasiektų tikslus, kurie turi būti tik patys aukščiausi. Turėjau keletą pasirinkimų, bet yra pasiūlymų, kurių tiesiog negali atsisakyti. „Žalgiris“ yra būtent tokia komanda. Ji nuolat rungtyniauja Eurolygoje, be to, dar žaidžia pajėgioje VTB Vieningoje lygoje. Tai yra dvi stipriausios lygos žemyne. Kol kas dar nieko negaliu pasakyti apie Lietuvos krepšinio lygą, tačiau tikiuosi ir čia rungtyniauti bus įdomu. Visada noriu žaisti aukščiausiame lygyje, visuomet noriu kovoti tik su geriausiais. Kai agentas pasakė, kad yra pasiūlymas iš „Žalgirio“, pernelyg ilgai nesvarčiau“, – prisipažino amerikietis.

Jo tautietis O.Lafayette‘as gyrė komandos atmosferą „Šiandien ryte turėjome pirmąją treniruotę. Galiu pasidžiaugti, kad teks žaisti su nuostabia vaikinų kompanija. Tai puikus klubas su labai giliomis tradicijomis, kuris turi turbūt geriausią areną visoje Europoje. Man, kaip įžaidėjui, labai svarbu vykdyti trenerio nurodymus ir gerai vadovauti komandos žaidimui. Tikiuosi, su šiais uždaviniais susitvarkysiu", – sakė jis.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJoanas Plaza

NAUJAUSI KOMENTARAI

ui

ui portretas
kodėl neįdedat video, nei zalgiris.lt nei sport1 nieko nesugebėjo nufilmuot? seniau visada atvykus naujiem žmonėms būdavo, bent jau foto daugiau nei viena. Jeigu buvo jau pirma treniruotė, laukiam mažų mažiausiai foto

Dalykinė

Dalykinė portretas
gražbylysčių šou...

CHA

CHA portretas
Viskas normalu, tik negriaužkit nagų iš anksto. Nes vėl prasidės psichozė; tik pirmą vietą Eurolygoje arba pakliūti į ketvertuką. Baikit myžčioti su tomis prizinėmis vietomis. Užpumpavo lietuvius, kad tai antra religija, tai dabar visi ir svaigsta. Aplamai, kam tos prognozės ???? Žaidimą reikia žaisti dėl žaidimo.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių