Perspėjimas R.Meilutytei: rusė J.Jefimova pagerino pasaulio rekordą (komentarai, video)

  • Teksto dydis:

Rūta Meilutytė nusprendė nesiplėšyti, o ramiai atlikti savo darbą. 16-metė lietuvė šeštadienį Barselonoje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionte įtikinamai peršoko 50 m plaukimo krūtine kvalifikacinį barjerą.

Kaunietė užtikrintai laimėjo savąjį plaukimą. Tiesa, jos rezultatas 30,07 sekundės, toli gražu neprilygsta pasaulio rekordui 29,8 sek., tačiau jo autorė Jessica Hardy jau įsitikino, kokie trapūs yra rekordai.

Tą patį rytą „Palau Sant Jordi“ rūmuose rusė Julija Jefimova jį pagerino dviem šimtosiomis. Ji buvo greičiausia tarp 74-ių atrankos plaukikių. R. Meilutytės rezultatas atrankoje buvo trečias.

Fenomenalus rezultatas nustebino ir pačią rekordininkę: "Ryte net apšilimo nedariau, o pasiekiau rekordą. Viskas taip lengvai pavyko. Galbūt vakare plauksiu dar greičiau".

"Moterų plaukimas krūtine šiame čempionate padarė tokį šuolį. Barselonoje pagerinome visus rekordus. Išprotėjimas kažkoks!", - kalbėjo J. Jefimova.

Ko gero, finale R.Meilutytei teks šturmuoti šiandieninį J. Jefimovos pasiekimą. Kad ji tai sugeba, Rūta jau įrodė perpus ilgesnėje distancijoje, pusfinalyje pagerinusi pasaulio rekordą, kurį atėmė iš tos pačios J. Hardy.

„Atrankoje praplaukiau lengvai, dėl pusfinalio per daug nesijaudinu. Yra dar du plaukimai, tai nėra čia ko daug jaudintis", - po finišo kalbėjo R.Meilutytė.

"Rusė, aišku, rimta varžovė. Juk ji į pusfinalį pateko geresniu rezultatu“, - pripažino ji.

Senokai Jungtinėse Valstijose besitreniruojanti J. Jefimova prieš keletą dienų nusileido R. Meilutytei 100 metrų distancijoje, pelnydama sidabro medalį.

"Aš ją dar pavysiu", - tąsyk žiniasklaidai pažadėjo J. Jefimova.

Šeštadienį R.Meilutytę atrankoje dar aplenkė ir J.Hardy (29,99 sek.), buvusi antra.

Į 50 m distancijos pusfinalius plaukikės šįvakar stos nuo 19 val. 26 min.

Lietuvė šeštadienį dar planavo išmėginti jėgas moterų 50 m plaukimo laisvu stiliumi atrankos varžybose, bet nutarė neeikvoti jėgų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ina

ina portretas
Rūtele, gal Tu ir neįsivaizduoji pati, kiek teigiamų emocijų suteikei Lietuvai. Negana kad šauniai plauki, bet Tu ir kaip žmogus esi miela ir nuostabi. Sėkmės Tau.

Lituvvietis

Lituvvietis portretas
Saunuole Rutele varyk toliau greiciau nesustok!

NA JAU NEEEEEEEE. . . . . . . .

NA          JAU           NEEEEEEEE. . . . . . . .  portretas
Tik NEREIKIA MUSU GZDINT ! ! ! . . .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių