Jaunosios Lietuvos tenisininkės patirtį kaups Egipte

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Lietuvos moterų teniso rinktinė išvyko į Egipto sostinę Kairą, kur šią savaitę vyks Federacijos taurės (Fed Cup) Europos-Afrikos zonos antros grupės varžybos.

Lietuvos rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė teigia nepuoselėjanti vilčių pakilti į aukštesnę šių varžybų grupę, o jaunai Lietuvos komandai ir išlikimas antroje grupėje būtų puikus rezultatas.

Lietuvos rinktinės spalvas Kaire gins septyniolikmetės Vilniaus teniso akademijos auklėtinės Paulina Bakaitė bei Gerda Zykutė ir penkiolikmetė Šiaulių teniso mokyklos sportininkė Iveta Daujotaitė.

„Manau, būsime jauniausia turnyro komanda. Turint tokią sudėtį man nesinori galvoti pergales ar pralaimėjimus. Tiesiog, manau, kad mūsų merginos, kol kas dalyvaujančios jaunių turnyruose, turės puikią progą paragauti suaugusių teniso. Mes varžybose Kaire būsime vienintele komanda, kurioje nėra nė vienos WTA reitingą turinčios žaidėjos. Tačiau tikiuosi, kad Paulinai, Ivetai ir Gerdai tai bus puiki patirtis, kuri paskatins dar sunkiau dirbti treniruotėse“, - sako E. Liachovičiūtė.

Kita vertus, iš anksto nurašyti Lietuvos tenisininkių taip pat neverta.

„Paulina Bakaitė ką tik laimėjo jaunių turnyrą Turkijoje, o tai pridėjo jai pasitikėjimo savo jėgomis. Žinoma, Federacijos taurės turnyras - tai ne jaunių varžybos. Be to, ir varžovių komandose yra nemažai panašaus amžiaus merginų. Tiesiog kai kurios iš jų jau turi WTA reitingą, nes žaidžia suaugusių turnyruose“, - teigia E. Liachovičiūtė.

Anot jos, Lietuvos rinktinės gretas praretino Linos Stančiūtės sprendimas baigti tenisininkės karjerą ir kelių mūsų tenisininkių sprendimas pradėti studijas JAV universitetuose.

„Turėdami komandoje Joaną Eidukonytė, Akvilę Paražinskaitę, Justiną Mikulskytę mes būtumėme kietas riešutas visoms varžovėms. Deja, į Federacijos taurės varžybas šių žaidėjų neišleido universitetai, kuriuose jos studijuoja. Ir dėl to man yra velniškai apmaudu. Manau, kad užsienio aukštosios mokyklos tikrai turėtų į Federacijos taurės varžybas išleisti savo šaliai atstovauti norinčias žaidėjas“.

Lietuvos tenisininkių varžovėmis Kaire bus Suomijos, Lichtenšteino, Danijos, Austrijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Egipto rinktinės. Dvi pajėgiausios turnyro komandos pakils į pirmą Fed Cup varžybų grupę, o dvi silpniausios kitais metais kovos trečios grupės turnyre. Didžiausia Kaire vyksiančio turnyre žvaigžde turėjusi būti danė Karolina Vozniacki (WTA–24) praėjusią savaitę patyrė kojos traumą ir nedalyvaus turnyre.

Federacijos taurės varžybos Egipte prasidės šį trečiadienį, balandžio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių