Lietuvos jaunių tinklinio rinktinė dėl bilieto į Europos čempionatą kovos Kaune

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno sporto halėje prasidės tris dienas truksiantis 2017 metų Europos jaunių (iki 18 metų) merginų tinklinio čempionato atrankos turnyras.

Dėl vienintelio kelialapio į finalinį etapą kovos Lietuvos, Lenkijos, Čekijos ir Estijos komandos.

Savaitgalį Lietuvos jaunių rinktinė savo jėgas galėjo pasitikrinti žaidžiant su Lietuvos komandomis. Draugiškose rungtynėse Lietuvos jaunės metė iššūkį Lietuvos čempionei "Kauno-ASU" komandai ir pralaimėjo 0-3, nors setų nugalėtojos sprendėsi tik paskutiniuose taškuose. Vėliau Lietuvos čempionate jaunių rinktinė (3-0) įveikė pirmenybių lyderę Vilniaus universiteto komandą ir pasiekė pergalę Kauno lygoje.

"Ir žaidimo, ir rezultatų prasme mūsų lygis nuo gruodžio mėnesio kyla į viršų", –teigė Lietuvos rinktinės treneris Saulius Matikonis.

Nors dar praėjusią savaitę keletas Lietuvos rinktinės narių sirguliavo ar turėjo traumas, prieš pat turnyrą Kaune visos žaidėjos yra pilnai pasirengusios žaisti.

"Problemų dėl sveikatos atsiranda visada. Įvairūs skausmai ir dažnos ligos apsunkina pasiruošimą, bet mums pavyksta prieš turnyrus išvengti tokių rūpesčių. Antradienį baigėme dar vieną pasiruošimo stovyklą ir žaidėjos turėtų būti pasirengusios žaisti arti savo galimybių ribos", – aiškino treneris.

Šio turnyro favorite laikoma pajėgi Lenkijos komanda. Ji Rytų Europos (EEVZA) tinklinio čempionate užėmė antrąją vietą, o savaitgalį sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su Pietų Europos čempione Vokietijos ekipa ir su ja pasidalino po pergale.

Lietuvoje trūksta varžovių

"Lenkijos komandos lygis yra labai aukštas. Mes su jomis žaidėme EEVZA turnyre ir turėjome labai sudėtingas rungtynes. Lyginant su Lietuvos komandomis, manau, kad lenkės lygiai kovotų su Baltijos lygos lydere "Kauno-ASU" ekipa. Apskritai Lenkijoje tinklinis yra kaip pas mus krepšinis. Ten yra didelė atranka, daug stiprių klubų ir specialistų. Džiaugiuosi, kad galėjome sudalyvauti turnyre Lenkijoje, nes tik ten galime gauti tinkamo lygio varžovių. Lietuvoje stiprių priešininkių mums trūksta", – aiškino S. Matikonis.

Čekijos rinktinė Vidurio Europos čempionate dvejus metus iš eilės užėmė antrąją vietą. Šių metų turnyro finale jos pralaimėjo stipriai Slovėnijos komandai.

"Čekijos komandos neteko matyti, bet ši šalis turi stiprias tradicijas. Prieš dvejus metus čekės Europos čempionate užėmė septintą vietą ir nuolat dalyvauja finaliniuose turnyruose. Manau, kad Čekija bandys išlaikyti savo tradicijas. Žiūrėsime, kokia komanda atvyks į Kauną", – svarstė S. Matikonis.

Su Estijos tinklininkėmis per pastaruosius dvejus metus Lietuvos jaunių rinktinė žaidė ne kartą, o pergalėmis dalinosi abi ekipos. Spalio pradžioje Latvijoje lietuvės estėms pralaimėjo (1-3), o Baltijos taurės turnyre Vilniuje Lietuva šventė pergalę (3-0).

"Estijos komanda, pagal visus rodiklius, turėtų būti mūsų pajėgumo", – pabrėžė S. Matikonis.

Turnyro tvarkaraštis:

Penktadienis (01.13)

15.30 val. Čekija - Lenkija

18 val. LIETUVA - Estija

Šeštadienis (01.14)

15.30 val. Lenkija - Estija

18 val. LIETUVA - Čekija

Sekmadienis (01.15)

15.30 val. Estija - Čekija

18 val. LIETUVA - Lenkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių