Jaunimo vasaros olimpinės žaidynės uždarytos – trečiosios vyks Buenos Airėse

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį uždarytos antrosios jaunimo vasaros olimpinės žaidynės Kinijoje. Uždarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą nešė žaidynių čempionas, krepšinio komandos kapitonas Jonas Lekšas. Kaip ir per atidarymą, sportininkų parado nebuvo, jie iš karto susėdo tribūnose ir žiūrėjo iškilmes. Žygiavo tik vėliavnešiai.

Pora valandų trukusioje ceremonijoje dalyvavo Kinijos Liaudies Respublikos premjeras Li Keqiangas, TOK prezidentas Thomas Bachas, žaidynių organizacinio komiteto pirmininkas Li Xueyongas. TOK prezidentas oficialiai pranešė, kad varžybose dalyvavo 204 olimpinių komitetų atstovai, dėkojo kinams už puikiai surengtas žaidynes. Jis vėl kvietė fotografuoti, tik šį sykį ne save, kaip per atidarymą, o kitą žmogų.

Buvo padėkota savanoriams.

Parodytas filmuotas siužetas apie Argentinos sostinę Buenos Aires, kuriose vyks trečiosios jaunimo (iki 18 metų) žaidynės 2018-aisiais. Atvykti į savo šalį iš ekrano kvietė ir geriausias pasaulio futbolininkas argentinietis Leonelis Messis.

Programoje pasirodė daug jaunų atlikėjų, dainavo ir šalies estrados žvaigždės. Neapsieita ir be įspūdingų oro akrobatų, o tiksliau, akrobačių.

Apie pusę antros nakties vietos laiku Lietuvos delegacija iš olimpinio kaimelio pajudėjo į Šanchajaus oro uostą. Iš ten ilga kelionė lėktuvu į Vokietijos miestą Frankfurtą, o paskui jau į Vilnių. Kelionėje Lietuvos sportinė delegacija praleis ilgiau nei parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių