Jaunimo olimpiniame festivalyje mirė Lietuvos delegacijos gydytojas V. Sklizmantas

Puikiai dirbanti ir gausybę trenerių pagyrų sulaukianti Lietuvos gydytojų komanda antradienį rengėsi palydėti namo savo kolegą Vladą Sklizmantą. Jam staiga sunegalavus buvo nuspręsta nerizikuoti - 57 metų medikui buvo nupirktas lėktuvo bilietas ir medicinos priežiūra skrydžio metu.

"Viskas bus gerai, Vladai", - vakar popietę, priėjusi prie valgykloje pietaujančio gydytojo ir jį apkabinusi, stiprybės bandė įkvėpti LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

Tačiau viskas susiklostė liūdniau negu tikėtasi. Gydytojas, jau 17-a metų dirbantis Lietuvos olimpiniame sporto centre, antradienio rytą mirė.

Kambaryje vieną gyvenusį gydytoją ryte mirusį rado kiti delegacijos nariai. Buvo iškviesta policija. Atvykusi buvo ir ekspertų grupė, kuri diagnozavo, kad gydytojas mirė sava mirtimi. Galutinę išvadą dėl mirties priežasties policija pateiks tik po detalaus tyrimo.

Medicinai V. Sklizmantas atidavė 33 metus, per tą laiką jis kaip Lietuvos rinktinės gydytojas dalyvavo 6 olimpinėse žaidynėse (1996 m. Atlantoje, 1998 m. Nagane, 2000 m. Sidnėjuje, 2002 m. Solt Leik Sityje, 2004 m. Atėnuose, 2006 m. Turine), per 20 pasaulio ir Europos čempionatų. Jam įteikti apdovanojimai: KKSD Padėkos medalis (2007), LTOK lėkštė Už nuopelnus olimpizmui (2011).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių