Karšto oro balionų čempionato lyderis – lietuvis

  • Teksto dydis:

Marijampolėje vykstančiame trečiajame pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionate suskaičiavus dviejų paskutiniųjų penktojo skridimo užduočių rezultatus naujuoju lyderiu tapo 2012 metais pirmosiose planetos pirmenybėse triumfavęs ir prieš dvejus metus sidabru pasipuošęs Rokas Kostiuškevičius.

Po dvidešimties užduočių marijampolietis surinko 15207 taškus ir 262 taškais lenkia antroje vietoje esantį bei čempiono titulą ginantį britą Dominicą Barefordą (14945 tšk.).

„Tai – pasaulio čempionatas ir užduotys yra atitinkamai sudėtingos, bet nėra neįveikiamos. Daug kas priklauso nuo patirties ir lydinčios sėkmės. Žinoma yra dalyvių, kuriems tai atrodo per daug sudėtinga, bet organizatoriai privalo įvykdyti aukštus čempionato reikalavimus skirdami atitinkamas užduotis, – tapęs lyderiu apie užduotis ir pirmenybių sąlygas kalbėjo R. Kostiuškevičius. – Apskritai, dalyviai yra patenkinti čempionato organizavimu. Į visus jų pageidavimus ir iškilusias problemas yra tuojau pat atsižvelgiama. Čempionatą organizuoją oreivystės sporto žinovai, kurie patys daug metų dalyvauja įvairiose pasaulio varžybose, todėl puikiai supranta visas iškilusias problemas“.

Į trečiąją poziciją prieš šeštadienį vyksiantį paskutinį vakarinį skrydį pakilo lenkas Tomaszas Filusas (13835 tšk.), iš lyderių trejeto išstūmęs čeką Ondrejų Kostrhuną (13572 tšk.).

Po dvidešimties įskaitinių užduočių į aštuonioliktą vietą iš 22-os pakilo Martynas Lycius (10681 tšk.), aplenkęs į devynioliktąją poziciją iš šešioliktosios smuktelėjusią Miglę Vaitulevičiūtę (10657 tšk.), o Adomas Mikelevičius (10381 taškas) iš 17-os vietos nukrito į 24-ą.

Planetos jaunių karšto oro balionų pirmenybėse startavo 36 sportininkai iš dvidešimties pasaulio šalių, o naujasis pasaulio jaunimo čempionas bus paskelbtas sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių