Jaunieji Lietuvos paplūdimio tinklininkai Europos jaunių čempionate – be pralaimėjimų

  • Teksto dydis:

Jauniausi tarptautinėse varžybose Lietuvai atstovaujantys tinklininkai toliau tęsia savo puikų pasirodymą Europos jaunių (iki 18 metų) paplūdimio tinklinio čempionate Norvegijoje.

Penkiolikmetis Marius Barauskis ir šešiolikmetis Edgaras Bartkus B grupėje užėmė pirmą vietą ir pateko iškart į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą.

Penktadienį aštuoniolikti pagal skirstymą M. Barauskis ir E. Bartkus paskutinėse grupės rungtynėse per 42 minutes 2:0 (21:15, 24:22) nugalėjo čekus Jakubą Dvoržaką bei Janą Kasaną (31 reitingas).

Ketvirtadienį lietuviai 2:0 (21:14, 21:14) įveikė baltarusių Dmitrijaus Abramenkos ir Aleksejaus Papenkos (15 reitingas) porą bei 2:1 (21:12, 12:21, 15:12) rusus Petrą Bachnarą ir Dmitrijų Odincovą (2 reitingas).

M. Barauskis ir E. Bartkus su 6 taškais tapo grupės lyderiais, baltarusiai su 5 taškais liko antri, o rusai su 4 taškais liko treti. Paskutiniai grupėje liko ir į atkrintamąsias varžybas nepateko čekai.

Lietuvai atstovaujančios septyniolikmetės Miglė Mazurkevičiūtė ir Irina Zobnina (6 reitingas) penktadienį po pietų 0:2 (13:21, 10:21) buvo priverstos pripažinti grupės lyderių lenkių Martos Pietroczuk ir Aleksandros Stepien (11 reitingas) pranašumą.

M. Mazurkevičiūtė ir I. Zobnina su 4 taškais F pogrupyje užėmė trečią vietą ir pateko į pirmą atkrintamųjų varžybų ratą. Pirmą vietą su 6 taškais pogrupyje užėmė Lenkijos, antrą - Belgijos pora.

Europos jaunių čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas, suskirstytas į 8 pogrupius. Į atkrintamąsias varžybas, kurios vyks mišria sistema, patenks po 3 geriausias kiekvieno pogrupio poras. Pirmame ir antrame rate varžybos vyks vieno minuso sistema, tačiau trečiame rate pralaimėjusios komandos dar turės galimybę kovoti dėl 5-8 vietų. Aštuonios geriausios Europos komandos savo šalims iškovos teisę dalyvauti kitų metų pasaulio jaunių čempionate.

Prieš trejus metus Europos jaunių (iki 18 metų) čempionėmis tapo lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių