Jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai įtikinamai nugalėjo svečius iš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Balandžio 1-7 dienomis Taline (Estija) vyksiančiam pasaulio jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės turnyrui besiruošianti Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse Elektrėnų ledo rūmuose antradienį 4:1 (0:1, 4:0, 0:0) nugalėjo Minsko „Dinamo“ (Baltarusija) ledo ritulininkus.

Rungtynių pradžioje iniciatyva priklausė „Dinamo“ ledo ritulininkams, tačiau nors lietuviai ir nekūrė pavojingų progų prie varžovų vartų, tačiau sėkmingai gynėsi nuo svečių atakų. Įpusėjus kėliniui, jau Lietuvos rinktinė dažniau kontroliavo ritulį, o varžovų vartininką nuolat tikrino Egidijus Binkulis ir kapitonas Dino Mukovozas. Visgi įvarčio pelnyti lietuviams nepavyko, o iki kėlinio pabaigos likus žaisti šiek tiek daugiau nei 4 minutes, „Dinamo“ ledo ritulininkams pavyko smūgiu iš vidutinio nuotolio nuginkluoti vartininką Lauryną Lubį.

Antrojo kėlinio pradžioje lietuviai net keturias minutes iš eilės žaidė mažumoje, tačiau varžovams nepavyko surengti nieko pavojingo, o patikimai keturiese prieš penkis žaidę Lietuvos ledo ritulininkai net ir patys suregzdavo pavojingus išpuolius. Pirmą Lietuvos rinktinės įvartį po atremtų Arno Misiuko ir Eimanto Noreikos smūgių pelnė Martynas Miliūnas bei išlygino rezultatą 1:1. Įvarčių skonį pajautę lietuviai toliau terorizavo varžovų vartus, o po sumaišties prie varžovų vartų ir geros Vainiaus Jankausko bei E. Binkulio kovos dėl ritulio, antrą šeimininkų įvartį pelnė Eimantas Steponavičius (2:1). Netrukus lietuviai vėl kėlė rankas į viršų, kai aikštės viduryje ritulį perėmė Lukas Wascho bei greitoje atakoje vienas prieš vieną pergudravo „Dinamo“ vartininką.

Lietuvos rinktinė ir toliau nemažino tempo, o puikiai pro varžovų gynėjus prasiveržęs A. Misiukas atliko smūgį, po kurio pirmasis prie ritulio suskubo E. Noreika, įmušęs ketvirtą lietuvių įvartį - 4:1.

Po šio smūgio „Dinamo“ pakeitė vartininką, o netrukus prie varžovų vartų kilo ir muštynės. Po švilpuko Nikodemą Numavičių šiurkščiai pastūmė vienas iš varžovų žaidėjų, o nė kiek nedvejojęs Lietuvos rinktinės kapitonas D. Mukovozas puolė ginti komandos draugo ir įsivėlė į muštynes.

Trečiame kėlinyje lietuviai žaidė drausmingiau ir rinko mažiau baudos minučių. Tiek Lietuvos, tiek „Dinamo“ ledo ritulininkai gerai dirbo gynyboje ir pasižymėti nepavyko nei vienai komandai.

Lietuvos rinktinė užsidirbo septynis pašalinimus (16 baudos minučių), tuo tarpu „Dinamo“ - keturis (8 baudos minutės).

Po pagrindinio rungtynių laiko buvo žaidžiamos papildomos penkios pratęsimą imituojančios minutės. Jose lietuviai ne tik žaidė trise prieš tris, tačiau ir prasižengus D. Mukovozui, išmėgino gynybines schemas ir žaidžiant trise prieš keturis. Visgi nei vienai komandai įvarčių pelnyti nepavyko ir imituotas pratęsimas baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Vėliau buvo suorganizuota ir baudinių serija, tačiau joje sėkmė lydėjo jau „Dinamo“ ledo ritulininkus. D. Mukovozo, E. Binkulio, L. Wascho, Timono Mažulio ir Herkaus Marcinkevičiaus mušti baudiniai buvo netikslūs, tuo tarpu svečiai kartą nuginklavo Martiną Petiulį ir kartą - Lauryną Lubį.

Tai buvo pirmosios iš dvejų draugiškų šių komandų tarpusavio rungtynių. Kitas susitikimas vyks trečiadienį 10.30 val.

Taline vyksiančiame pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyre lietuviai kovos su Australijos, Pietų Korėjos, Lenkijos, Estijos ir Didžiosios Britanijos komandomis. Praėjusiame čempionate Pietų Korėjoje Lietuvos 18-mečių rinktinė užėmė trečiąją vietą.

Pirmadienį rinktinės treneriai nusprendė už darbą padėkoti penkiems ledo ritulininkams. Pasiruošimo stovyklą jau paliko Jaromiras Šusterovas, Rokas Arbačiauskas, Avgustinas Silinas, Martinas Tuchto ir Matas Mikalauskas.

Vyriausiuoju rinktinės treneriu sutiko tapti 60-metis Aleksejus Nikiforovas, kuris geriau žinomas kaip pirmasis garsių ledo ritulininkų - Dariaus Kasparaičio ir Dainiaus Zubraus - treneris. A. Nikiforovas dar nėra dirbęs nė vienos amžiaus grupės treneriu Lietuvoje, o yra sukaupęs milžinišką patirtį dirbdamas su Niujorko (JAV) įvairių amžiaus grupių USPHL lygos komandomis.

Kartu su šiuo JAV dirbančiu strategu į rinktinę sugrįžo ir A. Nikiforovo asistentu dirbs Andrejus Jadkauskas, kuris yra Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos vadovas. Trenerių štabe ir dar vienas naujas veidas - vartininkų treneris Simas Baltrūnas, kuris atstovauja Rokiškio ledo ritulio mokyklai, o šiuo metu dirba „Geležiniame vilke“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių