Jaunasis buriuotojas varžysis Europos čempionate

  • Teksto dydis:

Atrankinės buriavimo varžybos į Europos čempionatą baigtos. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ trenerio Mariaus Nagdasovo auklėtinis Jonas Macevičius (Klaipėdos r.) pagaliau pateko į Lietuvos buriuotojų jaunučių rinktinę ir jau liepos mėnesį varžysis tarp stipriausiųjų buriuotojų Europos čempionate Olandijoje, „Optimist“ jachtų klasėje.

Atranka į Lietuvos rinktinę susideda iš 4 varžybų – Tarptautinės regatos „Rudens vėjas“ (Kaunas), LR taurės varžybų (Nida), ir dviejų tarptautinių regatų Pucke ir Gdynioje (Lenkija). Pastarosios varžybos buvo nelengvos, vyko net 13 lenktynių. Oro sąlygos buvo įvairios: sportininkai gavo ir saulės, ir lietaus, silpno ir labai stipraus vėjo, didelių bangų, ant kurių buriuoti „Žiemio“ sportininkai neturi galimybių treniruotis. Iki paskutinės varžybų dienos nebuvo aiškaus lyderio. Tuo ši regata ir buvo įdomi savo įvairove ir nepastoviais rezultatais. I–III vietas iškovojo lenkų buriuotojai.

Šiose varžybose dalyvavo net 17 buriuotojų iš Lietuvos. Auksiniame laivyne lietuviai užėmė šias vietas: Rimvydas Mažunavičius (Šiauliai) – 35 vieta, Jonas Macevičius (Klaipėdos r.) – 57 vieta, Vykintas Mizgiris (Neringa) – 59 vieta.

Pirmą kartą tokiose sunkiose varžybose dalyvavo „Žiemio“ auklėtinis aštuonmetis Benas Bestauskas (jauniausias varžybų dalyvis), kuriam tai buvo rimtas iššūkis lenktyniauti su geriausiais ir stipriausiais Lenkijos ir Lietuvos buriuotojais sidabriniame laivyne. Deja, perspektyvus „Žiemio“ buriuotojas Nojus Mockus negalėjo dalyvauti regatoje Gdynėje dėl ligos.

Jau šį šeštadienį Drevernos prieplaukoje Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokykla „Žiemys“ vykdys Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurės varžybas, kurios sutampa kartu su Drevernos uosto vasaros sezono atidarymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių