Jakuose – išskirtinės automodelių varžybos

Šį savaitgalį Jakuose surengtas išskirtinis renginys – radijo bangomis valdomų automodelių Baltijos taurės bekelės varžybos. 

Visą šį savaitgalį Jakuose esančioje specialioje bekelės trasoje zujo gausybė radijo bangomis valdomų automodelių. Tris dienas vykusios Baltijos taurės varžybos sukvietė akį traukiančių automobiliukų šeimininkus iš šešių šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos ir Baltarusijos.

Iš viso šešiose klasėse, į kurias dalyviai buvo skirtomi pagal automodelių tipą, varžėsi per septynias dešimtis vairuotojų. Oficialiai renginys prasidėjo penktadienį.

„Penktadienį vyko treniruotės. Aišku, jų buvo kiek mažiau nei buvo numatyta, nes po gausaus pastarųjų dienų lietaus trasa buvo paskendusi vandenyje, todėl teko luktelėti, kol ji nudžius. Tačiau paties renginio tai tikrai nesužlugdė“, – patikino asociacijos "RC-Cars" vadovas Mindaugas Pacevičius.

Šeštadienį vyko kvalifikaciniai važiavimai, nulėmę dalyvių starto pozicijas finaluose, o sekmadienį – finaliniai važiavimai bei nugalėtojų apdovanojimai.

Pašnekovo teigimu, kiekvienos klasės dalyviai, kurie trasą įveikė greičiausiai ir iškovojo 1–3 vietas, buvo apdovanoti taurėmis. Visiems patekusiems į pirmąjį penketuką buvo įteikti ir diplomai.

Tokio masto varžybos Jakuose surengtos pirmą kartą.

„Apskritai Baltijos taurė Lietuvoje vyksta kas trejus metus, nes esame susitarę su kaimynais latviais ir estais, kad tokios varžybos paeiliui vyksta kiekvienoje šalyje. Šiemet buvo Lietuvos eilė“, – paaiškino M.Pacevičius.

Radijos bangomis valdomų automodelių varžybos Jakuose buvo surengtos jau ir kiek anksčiau – vyko vienas Lietuvos čempionato varžybų.

Klaipėdos pašonėje esanti trasa pirmą kartą nedidelėmis varžybomis išbandyta ir oficialiai atidaryta pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aciu , kad suzinojau po varzybu...

Aciu , kad suzinojau po varzybu... portretas
Dabar zinau ko nemaciau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių