Jachta „Ambersail“ startuoja „Volvo Ocean Race“ Legendų regatoje

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį jachta „Ambersail“ startuoja „Volvo Ocean Race“ Legendų regatoje iš Geteborgo Švedijoje į Hagą Olandijoje.

Ši regata vyks tokia pačia distancija ir tuo pačiu metu kaip ir paskutinis šių metų „Volvo Ocean Race“ etapas. Jachta „Ambersail“ joje varžysis su tokiais konkurentais kaip pirmųjų „Volvo Ocean Race“ lenktynių (1973-1974 m) dalyvė jachta „Copernicus“, 1977-1978 m. nugalėtoja jachta „Flyer“, 2001-2002 m. nugalėtoja „illbruck“, 2008-2009 m. nugalėtoja „Ericsson 4“.

„Volvo Ocean Race“ Legendos (jachtos, dalyvavusios „Volvo Ocean Race“ lenktynėse ankstesniais metais) starto liniją kirs 45 minutėmis anksčiau nei šių metų „Volvo Ocean Race“ dalyviai. Filmuoti vaizdai iš jų starto bus transliuojami tiesioginės paskutiniojo „Volvo Ocean Race“ etapo starto transliacijos metu, lygiai 15:00 val. Lietuvos laiku (14:00 val. vietos laiku). Tai pirmas kartas, kai esamų metų dalyviai ir „Volvo Ocean Race“ legendiniai laivai varžysis vienoje atviros jūros distancijos etape.

Šiaurės jūroje vyksiančioms lenktynėms oro prognozės kol kas žada stiprius, iki 45 mazgų (apie 23 m/s), vėjus ir atšiaurias buriavimo sąlygas.

Visi „Volvo Ocean Race“ Legendų regatoje dalyvaujantys laivai buvo kurti specialiai šioms ekstremalioms lenktynėms aplink pasaulį ir jose dalyvavo arba buvo naudojami kaip treniruočių laivai. Jachta „Ambersail“, buvusi „Assa Abloy“ buvo kurta 2001-2002 m. lenktynėms ir naudota kaip švedų „Assa Abloy“ komandos treniruočių laivas.

Iš viso „Volvo Ocean Race“ Legendų regatoje startuos 12 jachtų iš 7 iki šiol vykusių „Volvo Ocean Race“ lenktynių. Startavę Geteborge, regatos dalyviai finišuos Hagoje, kur vyks šių metų „Volvo Ocean Race“ uždarymo ceremonija ir apdovanojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių