J. Kvedarui grąžintas Lietuvos futbolo federacijos vairas

Pirmadienį Kauno apygardos teismas nusprendė, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras nuo pareigų nušalintas be pagrindo.

„Tai yra mūsų kasdienybė. Vienas teismas sprendžia vienaip, kitas – kitaip. Mes dirbsime toliau, o šis teismo sprendimas nėra tragedija. Bylos jis negriauna“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė J.Kvedaro bylą kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas.

Pirmadienį paskelbtas teismo sprendimas J. Kvedarui sugrąžino LFF prezidento galias, tačiau tyrimas dėl galimo neteisėto J. Kvedaro praturtėjimo nenutraukiamas.

LFF prezidentas šiandien jau galės vadovauti Kaune vykstančiam LFF Vykdomojo komiteto posėdžiui, kuris bus uždaras. Su pačiu J. Kvedaru pirmadienį ryte susisiekti nepavyko.

Nuo pareigų J. Kvedaras Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu nušalintas rugpjūčio pabaigoje. Šio teismo nuomone, prokurorai surinko pakankamai įrodymų, kad J. Kvedaras galėjo neteisėtai praturtėti naudodamasis savo padėtimi LFF.

J. Kvedaras šią Kauno miesto apylinkės teismo nutartį apskundė Kauno apygardos teismui. Kaunietis nurodė, kad veikos, kuriomis jis įtariamas, niekaip nesusijusios su jo pareigomis LFF. Neva J. Kvedaras LFF lėšomis nedisponavo, nes po to, kai pavasarį buvo išrinktas federacijos prezidentu, jis LFF finansinius reikalus įpareigojo tvarkyti kitą asmenį. Be to, J. Kvedaras pažymėjo, kad iki skundo padavimo dienos ikiteisminio tyrimo pareigūnai nėra pareikalavę pateikti finansinius ar kitus dokumentus. Beje, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba LFF būstinę krėtė penktadienį.

Pirmadienį ryte Kauno apygardos teismas J. Kvedaro skundą patenkino. Teismas konstatavo, kad įtariamąjį laikinai nušalinti nuo pareigų galima tuo atveju, kai asmuo įtariamas padaręs ne bet kokią nusikalstamą veiką, o įtarimas nusikalstamą veiką padaręs savo darbinės veiklos srityje. Teismo nuomone, pateiktų įrodymų nepakanka, kad įtarimus neteisėtu praturtėjimu būtų galima susieti su J. Kvedaro darbine veikla. Ši teismo nutartis neskundžiama

Beje, Kauno apygardos teismas pažymėjo, kad dukart į skundo nagrinėjimą savo pozicijos pagrįsti kviestas prokuroras to nepadarė.

„Tai nebūtų nieko pakeitę. Jei būčiau turėjęs papildomų duomenų, būčiau juos pateikęs“, – teigė prokuroras.


Šiame straipsnyje: KvedarasJulius KvedarasLFF

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.M.

P.M. portretas
A kokis skirtumas, kas vadovaus ŠEIMAI?

Kolkas

Kolkas portretas
Bachuriukai laimi :)

Sraigė

Sraigė portretas
Dideli pinigai-visagaliai.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių