J. Kinderis iškopė į šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato finalą

  • Teksto dydis:

Rusijos sostinėje vykstančiose 2016 metų šiuolaikinės penkiakovės planetos pirmenybėse ketvirtadienį vyko vyrų atrankos varžybos, kurių barjerą sėkmingai įveikė vienintelis jose dalyvavęs lietuvis - 2013 metų pasaulio čempionas Justinas Kinderis.

Kvalifikacinių varžybų A grupėje (32 dalyviai) lietuvis aukštai pakilo jau po fechtavimosi rungties. Joje vilnietis laimėjo 21 dvikovą iš 31 ir su varžovais pasidalijo 4-6 vietas (243 taškai).

Plaukimo rungtyje J. Kinderis buvo 21-as (2 min. 07,16 sek.; 319 taškų), o kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje išsaugojo turimą poziciją (11 min. 29 sek.; trylikta vieta rungtyje; 611 taškų).

Iš viso atrankos varžybose lietuvis pelnė 1173 taškus ir su latviu Ruslanu Nakonečnu pasidalino 7-8 vietas. Būtent 8 sportininkai pelnė tiesioginius kelialapius į finalą.

A grupės atrankos varžybų laimėtoju tapo rusas Aleksandras Lesunas (1189 tšk.), aplenkęs egiptietį Yasserą Hefny'į (1182 tšk.) ir vokietį Patricką Dogue'ą (1181 tšk.).

Vyrų finalas vyks šeštadienį, o penktadienį dėl pasaulio čempionės titulo kovos moterys. Dailiosios lyties atstovių lemiamose kovose dalyvaus olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė.

Sekmadienį Maskvoje vyks mišrių estafečių varžybos, kuriose jėgas išbandys šios rungties pasaulio čempionais 2014 metais tapę L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių