J. Isinbajeva teigia buvusi „klaidingai suprasta“ ir smerkia gėjų diskriminaciją

Šuolių su kartimi žvaigždė Rusijos lengvaatletė Jelena Isinbajeva penktadienį stengėsi atsiriboti nuo anksčiau išsakytų komentarų prieš gėjus, daugeliui sukėlusių pasipiktinimą, teigdama, kad buvo „klaidingai suprasta“ ir kad ji nusistačiusi prieš bet kokią homoseksualistų diskriminaciją.

31 metų sportininkė paskelbė pranešimą, kuriame sako, jog yra „nusistačiusi prieš bet kokią gėjų diskriminaciją dėl jų lytinės orientacijos“. J.Isinbajeva pridūrė, kad „galėjo būti klaidingai suprasta“, nes anglų kalba jai nesanti gimtoji.

J.Isinbajeva išprovokavo pasipiktinimą ketvirtadienį, kai atsakydama į klausimą apie vieną Švedijos atletę, išsidažiusią nagus vaivorykštės spalvomis, ji emocingai prapliupo, teisindama Rusijoje priimtą kontroversišką įstatymą prieš „gėjų propagandą“.

„Pas mus tiesiog vaikinai gyvena su moterimi, o moterys – su vaikinais“, – ji sakė anglų kalba, pridūrusi, kad sportininkai, atvyksiantys į ateinančių metų vasarį prasidėsiančią Sočio žiemos olimpiadą, turi laikytis įstatymų arba patirti teisines pasekmes.

Tačiau įsiplieskus protestų audrai, ji paskelbė pranešimą, patikslinantį ankstesnius komentarus.

„Anglų kalba man nėra gimtoji, ir manau, kad galėjau būti klaidingai suprasta, kai kalbėjau vakar“, – rašo J.Isinbajeva, kuris antradienį atsikovojo šuolių su kartimi pasaulio čempionės titulą per Maskvoje vykstantį lengvosios atletikos čempionatą po kelių nesėkmingų metų.

„Norėjau pasakyti, kad žmonės turėtų gerbti kitų šalių įstatymus, ypač kai jie yra svečiai“, – pabrėžė ji.

„Tačiau noriu aiškiai pasakyti, kad gerbiu savo kolegų atletų pažiūras, ir leiskit man kuo griežčiausiai pareikšti, kad esu nusistačiusi prieš bet kokią gėjų diskriminaciją dėl jų seksualinės orientacijos, nes tai prieštarauja Olimpinei chartijai“, – pridūrė J.Isinbajeva, kuri yra Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ambasadorė.

Prieštaringai vertinamas įstatymas, birželį pasirašytas Rusijos prezidento Vladimiro Putino, numato bausmes už informacijos apie homoseksualumą skleidimą nepilnamečiams, tačiau aktyvistai teigia, kad juo gali būti naudojamasi kaip pagrindu didesnio masto gėjų ir lesbiečių persekiojimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paiderastai

paiderastai  portretas
ieško vinių ......... nori prisikaltį prie kryžiaus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių