J. Grinbergo atminimo turnyro starte – dvi lietuvių pergalės iš trijų galimų

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje prasidėjo trečiasis tarptautinis Lietuvos rankinio patriarcho Janio Grinbergo atminimo rankinio turnyras. Tris dienas vyksiančiose varžybose dalyvauja 14 jaunių merginų ir vaikinų rinktinių iš septynių šalių – Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Suomijos ir Lietuvos.

Pirmą varžybų dieną mūsų šalies 16-mečių merginų ir vaikinų rinktinės iškovojo pergales, o 18-mečių merginų komanda pralaimėjo.

16-metės merginos Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) didžiojoje sporto salėje po atkaklios kovos 32:28 (14:13) įveikė Baltarusijos bendraamžes.

39-ąją min. lietuvės, vadovaujamos trenerio Karolio Kaladinsko, pirmavo 22:14, o 55-ąją min. baltarusės buvo sumažinusios skirtumą iki dviejų įvarčių (26:28).

Nugalėtojų komandai Aušra Šponė pelnė 8 (4-iš 7 m), Greta Valatkevičiūtė – 5, Akvilė Tolvaišaitė ir Ūla Šyvytė – po 4, o Viltė Masaitytės – 3 įvarčius.

"Per treniruotes prieš šį turnyrą akcentavome gynybos sistemą „6-0“, kai visos gynėjos išsirikiuoja prie 6 metrų linijos. Būtent tai per rungtynes su baltarusėmis ir davė vaisių, – sakė vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris K. Kaladinskas. – Tai – mūsų pirmas sezono turnyras. Surinkome 16 pajėgiausių merginų ir žiūrėsime, ar jos pateisins lūkesčius".

Ši Lietuvos merginų rinktinė kitų metų rugpjūtį dalyvaus Klaipėdoje vyksiančiame Europos 17-mečių II diviziono čempionate.

Kitose šios amžiaus grupės rungtynėse Rumunijos komanda 47:12 (21:6) sutriuškino Estijos rankininkes.

Šeštadienį 12.20 val. lietuvės žais su estėmis.

Trenerio Stepono Šanteriovo vadovaujami 16-mečiai vaikinai „Tauro“ sporto mokykloje 27:22 (12:14) nugalėjo Latvijos komandą.

41-ąją min. lietuviai atsiliko 13:19, bet po to laimėjo devynių minučių atkarpą net 8:1 ir po Klaido Stoškaus įvarčio išsiveržė į priekį 21:20. Per paskutines 10 minučių Lietuvos rinktinė pelnė šešis įvarčius, o varžovams leido įmesti tik du.

Nugalėtojams Robertas Skobas pelnė 8, Edvinas Zaripovas ir Arnas Kisielius – po 5, o Lukas Sužiedėlis – 4 įvarčius.

„Mums šis turnyras – vienas pasirengimo Europos pirmenybėms, kurios vyks už pusantrų metų. Su latviai jau žaidėme šešerias ar septynerias rungtynes ir tik kartą jiems pavyko laimėti, – sakė S.Šanteriovas. – Pirmajame kėlinyje mums trūko susikaupimo, o antrajame kėlinyje, kai ėmėme aktyviau gintis, iškart rezultatas šoktelėjo mūsų naudai“.

Kitos šios amžiaus grupės rungtynės tarp Lenkijos ir Suomijos rinktinių baigėsi lygiosiomis 18:18 (9:7).

Šeštadienį 15.30 val. lietuviai žais su suomiais.

18-metės merginos, kurias treniruoja Gintarė Rašimienė, taip pat „Tauro“ sporto mokykloje 31:37 (15:18) nusileido Latvijos bendraamžėms.

Lietuvos rinktinei 8 įvarčius pelnė Greta Sadauskaitė, po 4 – Justė Tumonytė ir Laura Lapinskaitė, po 3 – Monika Lastovskytė ir Silva Muzikevičiūtė.

Nugalėtojoms net 13 įvarčių pelnė Simona Armanė.

Lietuvės šeštadienį 11.50 val. susitiks su antrąja Lenkijos komanda, kuri penktadienį sužaidė lygiosiomis 26:26 (14:15) su savo šalies pirmąja ekipa.

Turnyre dalyvaujanti Rumunijos 18-mečių vaikinų rinktinė penktadienį LEU didžiojoje sporto salėje sužaidė kontrolines rungtynes su Vilniaus „VHC Šviesa“. Vilniečiai iškovojo pergalę 31:29 (16:14).

„Tauro“ sporto mokykloje šeštadienį ir sekmadienį varžybos vyks nuo 10.00 val., o LEU didžiojoje sporto salėje jaunieji rankininkai šeštadienį ir sekmadienį rungtyniaus nuo 10.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių